Divi lati par dekoderu

"Tiem iedzīvotājiem, kas nevar vai nevēlas uzreiz maksāt pilnu summu par dekoderu (39 latus), esam nākuši pretī un radījuši iespēju to īrēt par 1,98 latiem mēnesī divu gadu termiņā. Pēc šā perioda dekoders pāriet klienta īpašumā," informē Lattelecom televīzijas pakalpojuma vadītājs Arvils Kupris.

Tas nozīmē, ka tie ļaudis, kam rocība neļauj atvēlēt uzreiz teju 40 latu, vērtību var segt dalītajā maksājumā. Tādā gadījumā divu gadu laikā īrētā dekodera sadārdzinājums, salīdzinot ar iespēju iegādāties to uzreiz, būs 8,52 lati.

"Ja iedzīvotājs jau ir Lattelecom klients (saņem rēķinu, piemēram, par telefonu vai kādu citu pakalpojumu), dekodera īri noformēt ir ļoti vienkārši – aizejot uz veikalu vai piezvanot uz bezmaksas informatīvo tālruni 177. Savukārt tiem cilvēkiem, kas vēl nav mūsu klienti, tiek veikta kredītkontrole, lai pārliecinātos, vai viņi nav kādos parādnieku reģistros, un izvairītos no potenciāliem krāpšanas gadījumiem. Pēc šīs pārbaudes arī viņiem ir iespēja īrēt dekoderu un turpināt skatīties televīziju," Neatkarīgajai stāsta A. Kupris.

Šobrīd dekoderu īrē 14 000 klientu. No tiem 4000 izvēlējušies nomāt tikai dekoderu un skatīties bezmaksas kanālus, bet pārējie īrē dekoderu un abonē kādu no maksas pakām.

Dekoderu īri piedāvā tikai Lattlecom. Par to var interesēties gan Lattelecom veikalos, gan pa tālruni 177. Savukārt iegādāties dekoderus iespējams Maxima veikalos. Dekoderu kopā ar viedkarti, lai vienu mēnesi skatītos maksas kanālus, var iegādāties visās Latvijas pasta nodaļās, kā arī Rimi un Supernetto veikalos.

Latvijā

No nākamā mācību gada varētu aizliegt izmantot mobilos tālruņus skolās 1.- 6.klašu skolēniem, ja vien tie nebūs nepieciešami mācību priekšmeta programmas apgūšanai, šādus grozījumus Izglītības likumā šodien atbalstīja Saeimas Izglītības, kultūras un zinātnes komisija.