Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Latvijā

Pie ieslodzījuma vietām reģistrēti ap 30 neatļauti bezpilota lidaparātu lidojumi

© Kaspars KRAFTS, F64 Photo Agency

Divu gadu laikā pie ieslodzījuma vietām reģistrēti ap 30 neatļauti bezpilota lidaparātu lidojumi, šodien Saeimas Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas sēdē sacīja Ieslodzījumu vietu pārvaldes priekšnieka vietnieks Māris Stivrenieks.

To viņš pastāstīja, atbildot uz deputāta Jura Vectirāna (ZZS) attiecīgu vaicājumu. Pēdējais konstatētais gadījums bijis kādas personu grupas organizēts bezpilota lidaparāta lidojums Valmierā, kas sadarbībā ar Valsts policiju veiksmīgi atrisināts, pavēstīja Stivrenieks.

Deputāts Ringolds Balodis vērsa uzmanību, ka reālais bezpilota lidaparātu lidojumu skaits pie ieslodzījuma vietām varētu būt divreiz vai pat trīsreiz lielāks. Ieslodzījumu vietu pārvaldes pārstāvis atzina, ka minētais skaitlis attiecas tikai uz reģistrētajiem gadījumiem.

Tieslietu ministrijas Nozaru politikas departamenta Kriminālsodu izpildes politikas nodaļas vadītāja Kristīne Ķipēna komisijas sēdē vērsa uzmanību, ka ir cietumi, kur ne tikai pa gaisu, bet arī pa ūdeni ir iespējams "kaut ko nogādāt".

Kā ziņots, Aizsardzības komisija šodien nolēma atkārtoti vērsties pie valdības, prasot nekavējoties sākt "jumta likuma" veidošanu bezpilota lidaparātu regulējuma uzlabošanai.