TV3 mulsina skatītājus

Vairāku mēnešu garumā TV3 tā arī nav spējis pieņemt lēmumu – kādā apraidē turpināt darbību. Latvijas Televīzijas (LTV) un telekompānijas LNT vadītāji nosoda šādu vilcināšanos un aicina nemulsināt iedzīvotājus ar palikšanu analogajā apraidē.

"TV3 vēlme palikt analogajā apraidē nav saistīta nedz ar paša kanāla biznesa loģiku, nedz skatītāju interesēm, jo šo kanālu analogajā apraidē šobrīd var uztvert tikai nepilnā pusē valsts, kamēr ciparu apraide par mazāku samaksu piedāvā noklāt visu valsti. Izmaksu ietaupījums (par 30 procentiem) un apraides teritorijas palielināšanās (līdz 99,6 procentiem teritorijas līdzšinējo 50 procentu LNT gadījumā vai 87 procentu LTV7 gadījumā) bija galvenie iemesli, kādēļ LTV un LNT nolēma pilnībā uz ciparu apraidi pāriet jau no 1. jūnija," teikts LTV ģenerāldirektora Edgara Kota un LNT ģenerāldirektora Andreja Ēķa kopīgi izplatītājā paziņojumā.

Viņi aicina TV3 nespēlēt spēlītes, bet pieņemt atbildīgu lēmumu: "Ja TV3 nevēlas būt iedzīvotājiem brīvi pieejams bezmaksas kanāls, bet kļūt par maksas kanālu, arī tas ir beidzot skaidri jāpasaka, lai iedzīvotāji netiktu maldināti."

Savukārt TV3 ģenerāldirektore Baiba Zūzena norāda, ka viņas vadītā televīzija darīs visu iespējamo, lai būtu pieejama visiem skatītājiem. "Mēs būsim nacionālās apraides kanāls," uzsver B. Zūzena.

Lai televīzija varētu saņemt nacionālās apraides kanāla statusu, jānodrošina bezmaksas pieejamība. TV3 pieļauj, ka tuvāko dienu laikā parakstīs vienošanos ar Lattelecom par TV3 iekļaušanu bezmaksas ciparu apraidē, savukārt ar Latvijas radio un televīzijas centru (LVRTC) – par iespēju uz kādu laiku turpināt esošo analogo apraidi.

Jau ziņots, ka LVRTC ir pieņēmis lēmumu analogo apraidi pārtraukt 1. jūnijā pulksten vienos naktī.

Latvijā

Nacionālā apvienība (NA) sākusi vākt parakstus, lai nosūtītu divus Saeimas deputātus no partijas "Stabilitātei" frakcijas - Jefimiju Klementjevu un Viktoru Pučku - uz valsts valodas prasmes pārbaudi, jo neesot pārliecības par viņu latviešu valodas zināšanām tādā līmenī, lai varētu pildīt deputāta pienākumus.

Svarīgākais