Advokāti: "Gaidām kolēģi atpakaļ!"

Rūpīgā meklēšana, kurā iesaistīta gan policija, gan zemessardze, diemžēl nav devusi atbildi uz jautājumiem – kur, kā un kāpēc pēkšņi izgaisis advokāts Ainārs Platacis?

Valsts policijas preses pārstāve Linda Neimane-Zobena stāsta, ka policija pilnā sparā turpina izmeklēšanu, taču publiskojamu faktu pagaidām nav. Arī advokāta vadītajā uzņēmumā Platacis un partneri jaunu ziņu vakar vakarā nebija. Kolēģi par jebkuru informāciju, kas palīdzēs atrast A. Plataci, izsludinājuši prāvu atlīdzību, taču telefons šajā jautājumā spītīgi turpina klusēt. "Viss ir pa vecam, esam cerību un gaidu pilni. Darbs birojā nav apstājies, gluži pretēji – strādājam ar vēl lielāku sparu, jo klienti jau nav vainīgi, ka mums gadījusies tāda nelaime," saka Platacis un partneri advokāts Pēteris Krievs.

Policija izvirzījusi vairākas iespējamības, kāpēc slavenais advokāts pēkšņi pazudis. Reālākā – izgaišana saistīta ar viņa profesionālo darbību. Šādam pieņēmumam piekrīt arī kādreizējais finanšu ministrs Aivars Kreituss, pie kura A. Platacis strādāja par padomnieku. "Es Aināru saņēmu mantojumā, un viņš palika arī pēc manis. Viņš bija šiverīgs un ļoti izdarīgs, un arī pēdējos gados dzirdēju, ka darbu veic ļoti labi. Negribas domāt to ļaunāko, bet advokātam tāda profesija – aizstāvēt vienu pusi un otrai pusei kļūt par slikto," saka A. Kreituss.

Kā bīstamu signālu kolēģa pazušanu uztvērusi arī Zvērinātu advokātu padome (ZAP). Priekšsēdētāja vietniece Guna Kaminska uzsver, ka A. Platača mīklainā prombūtne tiek uztverta kā draudi ikvienam advokātam. "Mēs, neraugoties uz simpātijām vai antipātijām, visi gaidām kolēģi atpakaļ!" saka G. Kaminska.

Viņa uzsver, ka ZAP rīcībā esošā informācija liecina – pazušana varētu būt saistīta tikai ar A. Platača profesionālo darbību. "Viņam pēdējā laikā bija ļoti smagas lietas, kas noteikti saistītas ar kādu konfrontāciju. Šis gadījums radījis draudus gan advokātiem, gan arī viņu klientiem. Mēs gribam strādāt brīvi un neatkarīgi, bet, ja otrā pusē ir kāds ar neordināru domāšanu, tad advokāts var arī pazust," skumji secina G. Kaminska. Precīzu ziņu, kuras lietas varētu būt saistītas ar advokāta pazušanu, ZAP rīcībā nav.

Latvijā

Vēl viena vasara – vēl viena apgleznota siena! Ar iespaidīgu Francijas ielu mākslinieka Aéro darbu Krišjāņa Valdemāra ielā 56, Liepājā, šajā nedēļas nogalē tiks papildināts sienu gleznojumu maršruts, ko, kā ierasts, pateicībā par vēl vienu brīnišķīgu vasaru Liepājas pludmalē, dāvina pludmales kafejnīca "Red Sun Buffet", informē "Red Sun Buffet Beach Bar" līdzīpašnieks Mareks Alberts.