Latvijas radio zaudējumi pērn - teju miljons latu

Latvijas Radio zaudējumi 2008. gadā bijuši 800 950 lati, kas ir ievērojami lielāki nekā 2007.gadā, kad uzņēmuma zaudējumi bija 138 266 lati.

Tā, atsaucoties uz SIA "Lursoft" datiem, vēsta aģentūra LETA.

Apgrozījums pagājušajā gadā Latvijas Radio bijis 6 352 656 lati, kas ir par 3,65% vairāk nekā 2007.gadā, kad apgrozījums bija 6 128 867 lati.

Auditā tika secināts, ka zaudējumi Latvijas Radio radušies galvenokārt tāpēc, ka izmaksu pieauguma tempi apsteidza ieņēmumu kāpuma tempus. Latvijas Radio tika konstatēts ievērojams izdevumu pieauguma kāpums pār ieņēmumu pieaugumu un attiecīgas reakcijas nesekošana ilgtermiņā. Auditori pauda arī viedokli, ka Latvijas Radio nebija pietiekami plašas un saprotamas informācijas par to, kas uzņēmumā notiek. Šī informācija netika arī pietiekami bieži sniegta - ceturkšņa ziņojumi bija sagatavoti tādā formā, ka īsti nevarēja saprast, kas notiek.

No 2006.gada līdz šā gada janvārim Latvijas Radio ģenerāldirektors bija Aigars Semēvics, kurš 20.janvārī paziņoja par atkāpšanos no amata. No 21.janvāra līdz 29.martam ģenerāldirektora pienākuma izpildītājs bija Dzintris Kolāts, kurš 30.martā tika iecelts par Latvijas Radio ģenerāldirektoru.

Nonākot finansiālās grūtībās, Latvijas Radio sāka ziedojumu vākšanu, veica tukšo štata vietu likvidēšanu un veica citas darbības, iegūstot līdzekļus kreditora parādu segšanai un Latvijas Radio darbības nodrošināšanai.