Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Latvijā

Latvijā sāk iezīmēties "Lidl" aprises

© AFP / Scanpix

Februāra pēdējā dienā izdarītas būtiskas izmaiņas ar Lidl saistītā uzņēmumā ¬– MMS Property Solutions, tādējādi netieši apstiprinot Lidl apņēmību ienākt Latvijā.

SIA MMS Property Solutions, kas dibināts 2016. gadā, ir pusmiljonu eiro liels pamatkapitāls, un tas nodarbojas ar jautājumiem, kas saistīti ar Vācijas veikalu ķēdes Lidl ienākšanu Latvijā. Neko neizsakošais nosaukums MMS Property Solutions aizstāts ar nosaukumu Lidl Latvija, liecina Firmas.lv rīcībā esošā informācija.

Nosaukuma grozījumi nav vienīgās izmaiņas - ir pilnībā nomainīta valde. Mārtiņa Sprūdža, Daiņa Riktera un Tarvo Kubja vietā stājušies trīs Lietuvas pilsoņi: valdes priekšsēdētājs Marius Kībarts, Arūns Dziks un Mindaugs Falkausks. M. Kībarts it Lidl Lietuva vadītājs, un arī A. Dziks un M. Falkausks darbojas šajā uzņēmumā.

Tāpat mainīta uzņēmuma juridiskā adrese no Vīlandes ielas 6-4 uz Kārļa Ulmaņa gatvi 119, kur atrodas biroju un noliktavu komplekss Baltais vējš.

Neatkarīgā jau rakstīja, ka Rīgā sākotnēji varētu būt vismaz pieci Lidl veikali (Dzelzavas, Lubānas, Sergeja Eizenšteina, Anniņmuižas ielā un Anniņmuižas bulvārī) un vismaz pa vienam Liepājā un Jūrmalā.

Ventspils domes Ekonomikas nodaļas vadītāja Elita Baklāne-Ansberga Neatkarīgajai neatklāja, vai lielveikalu tīkls Lidl ir interesējies par iespēju iegādāties nekustamo īpašumu Ventspilī vai par iespēju atvērt veikalu. «Diemžēl bez saskaņošanas ar komersantu nevaram sniegt informāciju. Aicinām vērsties ar šiem jautājumiem pie pašiem komersantiem. Savukārt, atbildot uz jautājumu - kā dome vērtē iespējamo Lidl veikalu ķēdes ienākšanu pilsētā, paužam viedokli: veikalu ķēdes Lidl ienākšana Ventspilī pašvaldības ieskatā būt vērtējama kā pozitīvs signāls pilsētas ekonomiskā potenciāla novērtējumam. Pilsētas iedzīvotāji pozitīvi novērtētu Lidl lielveikalu ķēdes ienākšanu Ventspilī, kas paplašinātu izvēles iespējas,» sacīja E. Baklāne-Ansberga.

Lietuvā Lidl ienāca 2016. gadā, uzreiz atverot 15 veikalus. Pašlaik šajā kaimiņvalstī ir viens šī mazumtirgotāja loģistikas centrs un 30 veikalu, no tiem Vilņā - desmit.