Otrdiena, 16.aprīlis

redeem Alfs, Bernadeta, Mintauts

arrow_right_alt Latvijā

Latvijas uzņēmums Lietuvā pirks 17 "Rimi" un "Iki" veikalus

© F64

Latvijas uzņēmums "Lenoka", kam pieder mazumtirdzniecības tīkls "Mego", Lietuvā iegādāsies 17 veikalus "Rimi" un "Iki", liecina Lietuvas ziņu aģentūras BNS rīcībā esošā informācija, ko tā ieguvusi no neoficiāliem avotiem.

Šo veikalu pārdošanu kā nosacījumu izvirzījusi Lietuvas Konkurences padome, lai "Rimi Lietuva" varētu īstenot darījumu, kurā tas plāno iegādāties mazumtirdzniecības tīklu "Iki".

"Rimi Lietuva" vadītājs Ģiedrjus Bandzevičs aģentūrai BNS teica, ka darījumu varēs komentēt vēlāk. Viņš sacīja, ka atrodas Latvijā, taču neatklāja, kāds ir viņa brauciena nolūks. Arī "Mego" pārstāvis BNS teica, ka nevar komentēt informāciju, ka "Mego" īpašnieks gatavojas pirkt 17 veikalus Lietuvā.

Jau vēstīts, ka pagājušā gada oktobrī Lietuvas Konkurences padome atļāva Zviedrijas kompānijas "ICA Gruppen" kontrolētajam mazumtirgotājam "Rimi Lietuva" iegādāties no Vācijas "Rewe Group" un citiem akcionāriem uzņēmumu "Palink", kam pieder mazumtirdzniecības tīkls "Iki". Vienošanās par darījumu tika panākta 2016.gada decembrī, darījuma vērtība ir 213 miljoni eiro.

Tomēr Lietuvas Konkurences padomes atļaujā paredzēts, ka "Rimi Lietuva" apņemas pārdot trešajām personām 17 veikalus Viļņas, Kauņas, Klaipēdas un Panevēžas apriņķos, no kuriem 12 ir "Iki", bet pieci - "Rimi" veikali.

2014.gadā "Palink" pārdeva "Iki" veikalu tīklu Latvijā mazumtirdzniecības tīklam "Mego".