"ABLV Bank" klienti atlīdzībās saņēmuši jau vairāk nekā 21 miljonu eiro

© REUTERS / Scanpix

Pirmajās četrās dienās "ABLV Bank" klientiem garantētajās atlīdzībās izmaksāti 21,4 miljoni eiro, pavēstīja bankas "Citadele" klientu komunikācijas virziena vadītāja Ieva Prauliņa.

Pirmo četru dienu laikā valsts garantētā atlīdzība izmaksāta kopumā 1440 "ABLV Bank" klientu.

Prauliņa atzina, ka valsts garantēto atlīdzību izmaksas "ABLV Bank" klientiem norit mierīgi. Taču aicināja ņemt vērā, ka, nākot uz banku bez iepriekšēja pieteikuma, var būt nepieciešams uzgaidīt.

"Klientu ērtībai aicinām gan iedzīvotājus, gan juridiskās personas iepriekš pieteikt bankas apmeklējumu, zvanot pa diennakts tālruni +371 67010076 vai piesakoties bankas "Citadele" mājaslapā. Bankas "Citadele" darbinieki piedāvās klientam ērtāko pieejamo laiku un filiāli atlīdzības saņemšanai," norādīja Prauliņa.

Pēc viņas teiktā, lielākā klientu aktivitāte ir ap pusdienlaiku, tādēļ bankas pārstāvji aicina apmeklējumam izvēlēties pēcpusdienu, kad klientu aktivitāte ir mazāka.

No piecām filiālēm, kur tiek veikta valsts garantētās atlīdzības izmaksa, lielākā klientu aktivitāte ir klientu apkalpošanas centrā "Mols", savukārt mazākā - Jūrmalas filiālē. Tādēļ banka aicina klientus apmeklējumam pēc iespējas izvēlēties Jūrmalas filiāli, bet Rīgā - filiāli "Citadele" Republikas laukumā 2A vai filiāli "Laimdota" Kr. Barona ielā 20-1.

Bankā atgādināja, ka tie klienti, kuriem ir bankas "Citadele" internetbanka, valsts garantēto atlīdzību var pieteikt internetbankā un uz bankas filiāli nav nepieciešams doties. Tāpat Latvijas vietējiem iedzīvotājiem un juridiskām personām ir iespēja pieteikt bankā "Citadele" konta atvēršanu jebkurā no 30 filiālēm visā Latvijā un pēc tam pieteikties valsts garantētajai atlīdzībai, izmantojot internetbanku.

Savukārt starptautiskie klienti valsts garantēto atlīdzību var saņemt filiālē "Citadele". Arī starptautiskie klienti ir aicināti iepriekš pieteikties bankas apmeklējumam, zvanot pa diennakts tālruni +371 67010076 vai bankas mājaslapā.

Latvijas Komercbanku asociācijas valdes priekšsēdētāja Sanda Liepiņa aģentūrai LETA atzina, ka banka "Citadele" valsts garantēto atlīdzību izmaksu "ABLV Bank" klientiem veic profesionāli, padomājot, kā maksimāli ērti apkalpot un nodrošināt kvalitatīvu servisu gan bankas esošajiem klientiem, gan "ABLV Bank" klientiem.

"Banka "Citadele" kārtējo reizi apliecina savu spēju būt elastīgiem un ļoti īsā laikā ieviest jaunus risinājumus. Valsts garantēto atlīdzību izmaksu "ABLV Bank" klientiem banka "Citadele" spēja uzsākt jau pēc piecām darba dienām no "ABLV Bank" noguldījumu nepieejamības iestāšanās. Tas ir ātrāk nekā nosaka Noguldījumu garantiju likums," pauda Liepiņa, norādot, ka atbilstoši likumam garantētajai atlīdzībai ir jābūt pieejamai noguldītājiem, sākot ar astoto darbdienu pēc dienas, kad konstatēta noguldījumu nepieejamība.