Ventspils pludmalē pacels Zilo karogu

Sestdien, 5.jūnijā, plkst. 12.00 virs Ventspils pludmales jau divpadsmito reizi tiks pacelts Zilais karogs. Zilo karogu pludmalē pacels Ventspils pilsētas domes, Vides ministrijas un Vides fonda pārstāvji kopā ar pludmales glābšanas dienesta vīriem.

Pirms 12 gadiem tieši Ventspils pludmale bija pirmā starp Baltijas valstīm, kurai tika piešķirtas tiesības pacelt Zilo karogu – vides tīrības un pludmales sakārtotības simbolu. Zilo karogu kustība iestājas par tīras un sakoptas vides uzturēšanu pludmales zonās, kurās ir jābūt ievērotiem 29 kritērijiem, no kuriem būtiskākie ir: ūdens kvalitāte, vides izglītība un informācija, vides pārvalde un apsaimniekošana, kā arī drošība un serviss.

Zilā karoga pacelšanas svētkos ar svētku programmu iepriecinās Ventspils popstudijas „Jūras akmentiņi” dziedātāji, pūtēju orķestris „Ventspils” un dejotāji no deju studijas „Most wanted crew” (Rīga), kuri šovā "Latvijas Zelta Talanti 2" ieguva lielas skatītāju simpātijas. Paraugdemonstrējumus aktīvajā parkūr disciplīnā sniegs Ventspils šķērsotāju kluba „3 way” jaunieši.

Parkūrs (franču valodā le parkour ) ietver sevī filozofijas un kustību mākslu. Le parkour nozīmē spēju brīvi kustēties vidē, neiekļaujoties tās rāmjos.

Le parkour praktizētājiem atver jaunus apvāršņus - spēju redzēt jaunus ceļus un iespējas. Piemēram, kādēļ apiet žogu, ja cilvēks var uz tā uzkāpt un otrā pusē no tā nolēkt? Komandā darbojas 8 atraktīvi Ventspils jaunieši, kuri pievērsušies aktīvam un veselīgam dzīves veidam un to vēlas popularizēt jauniešu vidū. Viņu devīze – „Kustība ir dzīve!”

Ieeja pasākumā – bez maksas.

Pasākumu finansiāli atbalsta Ventspils pilsētas dome.