Prognozē, ka nākotnē ziemas kļūs vēl aukstākas

© Jānis Vecbrālis, F64 Photo Agency

Sinoptiķis Jānis Trallis izteicis prognozi, ka nākotnē ziemā sals kļūs vēl bargāks.

Mikroblogšanas vietnē Twitter Trallis raksta, ka Eiropā patlaban valda liels aukstums, savukārt Arktikā esot siltuma anomālija.

"Zemās saules aktivitātes dēļ nākamajās ziemās būs liels risks, ka šāda situācija atkārtosies, un decembrī vai janvārī tas nozīmētu lielāku salu nekā šobrīd," raksta sinoptiķis.

Jāpiebilst, ka tikmēr aktuālā prognoze liecina, ka pēc otrdienas un trešdienas, kas būs šīs ziemas aukstākās dienas, gaisa temperatūra Latvijā pakāpeniski paaugstināsies.

Sākot ar 1.martu, sals mazināsies, tomēr arī šīs nedēļas nogalē, debesīm skaidrojoties un norimstot vējam, gaisa temperatūra naktīs vietām var noslīdēt līdz -20 grādiem. Dienās, uzspīdot pavasara saulei, gaiss iesils līdz -2..-7 grādiem, liecina pašreizējā "Global Forecast System" prognoze. Vietām nedaudz snigs.

Latvijā

Šā gada 7. septembrī Latvijas teritorijā ieklīdušo (vai tomēr testēšanas nolūkā iesūtīto?), gandrīz 100 kilometrus nolidojušo un Gaigalavas pagastā nokritušo Krievijas dronu “Shahed”/”Geranja” var uztvert gandrīz kā augstāku spēku sūtītu zīmi lāča ziemas miegā guļošajai Latvijas aizsardzības sistēmai.

Svarīgākais