Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Latvijā

Izglābj vīrieti, kurš nezināmu laiku nogulējis sniegā

© F64

Aizvadītajā diennaktī slimnīcās nogādāti septiņi cilvēki ar ķermeņa atdzišanu, pastāstīja Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) pārstāve Ilze Bukša.

Viņa piebilda, ka starp cietušajiem bija gan tādi cilvēki, kuri reibumā uz ielas bija iemiguši un palikuši kādu laiku guļam, gan cilvēki gados, kuri pakrituši savās mājās un palikuši guļam zemē līdz atrasti un nogādāti slimnīcā.

Zemgalē kāds 29 gadus vecs vīrietis alkohola reibumā gulējis sniegā nezināmu laiku. Cietušais nogādāts slimnīcā ar ķermeņa atdzišanu. Tāpat kāda 59 gadus veca sieviete Rīgā atrasta reibuma stāvoklī guļam sniegā.

Vēl Rīgā kādu 85 gadus vecu sievieti tuvinieki, ierodoties apciemot, atraduši mājās pakritušu uz grīdas. Sieviete nav spējusi piecelties, izsaukt palīdzību un uz grīdas bezpalīdzīgā stāvoklī pavadījusi ilgāku laiku. Sieviete nogādāta slimnīcā ar ķermeņa atdzišanu un citiem veselības traucējumiem.

Līdzīgs gadījums bijis Vidzemē, kur kādai 85 gadus vecai sievietei sareibusi galva, no rīta ceļoties no gultas. Viņa pakritusi un gulējusi uz grīda vairākas stundas.

Scanpix

NMPD aicina iedzīvotājus aukstajā laikā biežāk piezvanīt saviem vecāka gadagājuma radiniekiem, kuri dzīvo vieni paši. Tāpat šos cilvēkus vēlams apraudzīt arī viņu kaimiņiem, lai pārliecinātos, vai nav nepieciešama palīdzība.

Kopā aizvadītajā diennaktī NMPD saņēma 1215 izsaukumus, no kuriem 206 bija saistīti ar traumām un negadījumiem.