Ceturtdiena, 18.aprīlis

redeem Jadviga, Laura

arrow_right_alt Latvijā

Brīdina par vēstulēm, uz kurām atbildot, var "iekulties" parādos

© Raivis Ābele.

Raivis Ābele ar facebook starpniecību brīdina līdzcilvēkus par jaunu krāpšanas shēmu.

"Šodien jau divas reizes saskāros ar viltīgu un reizē elementāru shēmu kā var iebraukt parādos....


Viss sākās ar vēstuli pastā, plāna, brūna aploksne. Iekšā 3 lapas un tukša aploksne ar jau uzdrukātu adresātu - pasta kastīti kaut kur Hamburgā. Ideja vienkārša - no, piemēram EDS, Lursoft (atvainojos ja šeit kļūdos !) vai kādas citas datu bāzes tiek paņemta publiski pieejama informācija par uzņēmumu, individuālā darba veicēju utt, kurš kļūs par šīs vēstules saņēmēju. Tajā "kompānija" EBN jeb European Business Number aicina konkrēto saņēmēju apstiprināt sava PVN (VAT) numura pareizību.

Raivis Ābele.

Tas ir "jāapstiprina" uz lapas, uz kuras jau ir iedrukāts saņēmēja nosaukums, juridiskā adrese un kontakttālrunis. Šī lapa esot jāparaksta, jāievieto manis pieminētajā tukšajā aploksnē un jācilpo uz pastu.

Ja to izdariet, tad varat sevi apsveikt ar 771 EUR lielām (ikgadējām!) saistībām pret EBN. Āķis ir ar mazajiem burtiem rakstītajā tekstā virs ailes, kur tiek prasīts Jūsu paraksts. Tajā saņēmējs "apliecina par datu pareizību un piekrīt ka vēl viena kompānija "DAD GmbH, tekstā minēts kā "izdevējs" ievietos Jūsu datus mājaslapā www.e-b.n.eu, kas Jums gadā izmaksās augstāk minēto summu.

Mani māc bažas par šīs afēras apmēriem, jo savām acīm šodien redzēju aptuveni 20 (!!!) šādas aploksnes, kuras bija atsūtītas uz vienu adresi, dažādām tur reģistrētām firmām un komersantiem. Jaukas brīvdienas un esiet modri!" raksta Raivis Ābele.

Raivis Ābele.

Starp citu, arī Valsts Ieņēmumu dienests brīdina: "Gadījumā, ja saņemat vēstuli no "EBN-European Business Number Latvija" departamenta, kas it kā lūdz ieskaitīt zināmu naudas summu, lai uzņēmums tiktu iekļauts PVN reģistrā, neatsaucieties tam. Tā ir krāpniecība un šim departamentam nav nekādas saistības ar Latvijas nodokļu administrāciju. Saņemot šādu vai līdzīgu piedāvājumu, aicinām brīdināt arī savus sadarbības partnerus un informēt par to Valsts policiju."