Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā

Naktī visā Latvijā temperatūra pazeminājusies līdz vismaz -20 grādiem

© F64

Naktī uz ceturtdienu visos Latvijas reģionos reģistrēta gaisa temperatūras pazemināšanās līdz -20 grādiem vai zemāk, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra (LVĢMC) informācija.

Par lielāko salu ziņo Daugavpils novērojumu stacija, kas izvietota pilsētas nomalē pie Ruģeļu ūdenskrātuves, - termometra stabiņš tur noslīdējis līdz -25 grādiem. Savukārt "Latvenergo" meteostacija Daugavpilī ziņo par astoņiem grādiem mazāku salu.

Daudzviet Latgalē un Vidzemē gaiss atdzisis līdz -20..-23 grādiem. Nakts vidū arī Jelgavas meteoroloģiskajā stacijā, kas atrodas Staļģenē, sals sasniedza -23 grādus. Kurzemes vidienē, kā arī Rucavā gaisa temperatūra nakts gaitā noslīdējusi līdz -20..-21 grādam.

Piecos rītā gaisa temperatūra LVĢMC novērojumu tīklā bija no -8,4 grādiem Mērsragā un -8,8 grādiem Kolkā līdz -22,1 grādam Ainažos un -25,0 grādiem Daugavpilī.

Mākoņi daļēji sedz debesis, vietām neliels sniegs, migla un sarma. Vēja praktiski nav.

Rīgā pārsvarā skaidrs laiks, pūš viegls austrumu vējš, gaisa temperatūra -13..-15 grādu, piepilsētā līdz -21 grādam.

Maksimālā gaisa temperatūra trešdien LVĢMC novērojumu tīklā bija no -3,2 grādiem Ventspilī līdz -9 grādiem Priekuļos un Rēzeknes apkaimē.

Augstākā gaisa temperatūra Eiropā 21.februārī bija +20..+22 grādi Portugālē, Spānijā un Kiprā. Zemākā gaisa temperatūra naktī uz ceturtdienu -38 grādi kalnos Zviedrijas ziemeļos.