Lattelecom: TV3 lēmums jāpieņem līdz 1. jūnijam

"TV3 pēdējā pusgada laikā ir kavējies ar lēmuma pieņemšanu un nav risinājis jautājumu par savas apraides nodrošināšanu, līdz ar to patlaban šī raidorganizācija nav noslēgusi līgumu nedz par analogo, nedz ciparu apraidi, kas ir ļoti bezatbildīgi attiecībā pret saviem skatītājiem," portālam nra.lv norāda Lattelecom Televīzijas biznesa daļas direktore Inga Alika.

Lattelecom ar kanālu TV3 pašlaik notiek pārrunas par iespēju arī turpmāk to raidīt Virszemes TV, taču tas jebkurā gadījumā ir TV3 lēmums, vai viņi vēlas palikt bezmaksas apraidē un šis lēmums raidorganizācijai jāpieņem līdz 1.jūnijai, kad visā Latvijā tiek izslēgta analogā apraide.

"Ļoti ceram uz TV3 godaprātu un to, ka viņi ievēros skatītāju vēlmes un noslēgs vienošanos, lai kanāls arī turpmāk – jau ciparu apraidē - skatītājiem būtu brīvā ēterā bez maksas pieejams. Mēs arī priecātos, ja TV3 patiešām nopietni vestu sarunas ar Lattelecom, nevis komunicētu ar partneriem caur presi," piebilst I. Alika.

TV3 tiek piedāvāti tādi paši nosacījumi kā pārējiem nacionālajiem kanāliem (LTV1, LTV7 un LNT), lai ievērotu gan skatītāju, gan televīzijas kanālu intereses, gan likumu.

Kā jau ziņots, analogā apraide visā Latvijā tiks izslēgta 1.jūnijā un pārējie kanāli no šī datuma ciparu apraidi uzsāks pilnā komercrežīmā.

Atgādinām, ka pēc Lattelecom un TNS Latvija aprēķiniem, šobrīd tirgū pārdoti ne mazāk kā 200 000 dekoderu un jaunākā modeļa televizoru ar iebūvētiem dekoderiem, līdz ar to Virszemes TV skatās ap 150 000 mājsaimniecību visā Latvijā. Ņemot vērā, ka vienā mājsaimniecībā ir vidēji 2,5 cilvēki, tie ir vismaz 375 000 skatītāju.

Svarīgākais