Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Latvijā

Liepnieks par Rimšēviča aizturēšanu sniedz trīs versijas: Kura izrādīsies patiesa - rādīs laiks

© F64

Politehnologs Jurģis Liepnieks dalījies ar savām trīs versijām par notiekošo ap Latvijas Bankas prezidentu Ilmāru Rimšēviču.

Liepnieks portālā puaro.lv norāda, ka Rimšēvičs ir ''ne tikai augstākā līmeņa amatpersona Latvijā, kas jebkad \aizturēta, bet arī augstākā Eiropas Centrālās bankas amatpersona, kas jebkad aizturēta'': ''Latvijas Bankas prezidenta arests, vai nu sagadīšanās dēļ vai nē, notika valsts finanšu industrijai ļoti neveiksmīgā brīdī. Brīdī, kad Latvijas Bankas prezidentam tieši būtu jāvada krīze, kas saistīta ar ABLV bankas krahu, kas turklāt saistīts nevis ar kādu neveiksmīgu uzņēmējdarbību, bet gan ar ASV valdības paziņojumu par naudas atmazgāšanu un Latvijas amatpersonu korumpēšanu un met nopietnu ēnu uz visu Latvijas finanšu nozari un publisko pārvaldi. Centrālās bankas prezidenta arests ne tikai šajā situācijā daudzkārt pasliktina Latvijas starptautisko reputāciju, bet arī tiešā veidā rada zaudējumus valsts budžetam, jo ietekmē procentu likmes, par kādām valsts var pārkreditēt savu ārējo parādu. To atzinusi jau arī finanšu ministre.''

Liepnieks izvirza trīs versijas par notikušo. ''Pirmā - Latvijā viss notiek labi un pareizi. Korupcija tiek apkarota, valsts attīrās no sārņiem, neatkarīgais Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs, kuru atbalsta valdība un kuru neviens neietekmē (kā atzīst tā vadītājs) nesaudzīgi un drosmīgi cīnās ar korumpantiem, lai kas viņi būtu. Ja tas ir tā, tad šīs labās ziņas aspekts ilgtermiņā atsvērs negatīvo publicitāti, kas radusies saistībā ar Rimšēviča aizturēšanu. Tas ir labi un pareizi - arestēt korumpantus.''

''Otrā - tā ir diversija pret Latviju. Turklāt, arī ABLV var būt diversija pret Latviju, un šie varbūt vienas specoperācijas divas (vai vairāk) daļas. Pierādījumi Rimšēviča noziedzīgiem nodarījumiem ir vāji, nepārliecinoši, ja ir vispār. Laiks kratīšanai un arestam ar momentānu informācijas noplūdi izvēlēts speciāli, lai radītu maksimālo iespējamo kaitējumu valstij,'' domā Liepnieks.

''Trešā - tā ir muļķība un “diversija” personīgi pret Rimšēviču kādu citu privātu interešu dēļ. Nu piemēram, kāds piemeta KNAB kādu informāciju. Nav obligāti, ka pilnīgi patiesu, lai kaut ko dabūtu pretī, lai novērstu uzmanību, lai izdarītu kaut ko, ko Rimšēvičs nedarītu utt. Un kāds cits savukārt uzķērās, nolēma pārspēt Strīķi un pasteidzās. Rezultātā pirmās versijas labumi valstij ies secen, bet otrās versijas viss ļaunums iestāsies, tikai visam vēl pievienosies vēl lielāka kā šobrīd neticība tiesībsargājošajām iestādēm un tiesu varai kopumā,'' versijas noslēdz politehnologs.

''Tādas, lūk, versijas. Kura no tām izrādīsies patiesa - rādīs laiks. Labā ziņa, ka tiešām rādīs, jo šāda līmeņa lietās mēs ar laiku uzzināsim katru vissīkāko detaļu par to, kas notika un kāpēc,'' norād Liepnieks.