LVRTC: TV3 kārtējo reizi maldina sabiedrību

© Gints Ivuškāns, f64

VAS Latvijas Valsts radio un televīzijas centrs (LVRTC) pauž izbrīnu par raidorganizācijas TV3 kārtējo publisko paziņojumu, kurā tā maldina sabiedrību par to, ka paliks analogajā apraidē arī pēc 1. jūnija, lai arī joprojām šim apgalvojumam nav nekāda juridiska pamata.

Pašreizējās līgumattiecības ar TV3 LVRTC ir spēkā līdz šā gada 31. maijam, bet vienošanās par jauna līguma redakciju līdz šim nav panākta, jo TV3 mēnešiem ilgi vilcinājās un nedeva atbildi par LVRTC izteikto jauno tarifu piedāvājumu.

LVRTC uzskata, ka ir bezatbildīgi atsaukties uz normatīvajiem aktiem, kuri reglamentē apraides kārtību Latvijā, ja pati raidorganizācija neievēro pat elementāru sadarbības ētiku. LVRTC ir neizpratnē par faktu, ka ar TV3 ar LVRTC sarunājas tikai ar mediju starpniecību, turklāt absolūti maldinot trešās personas par faktisko situāciju līgumslēgšanas procesā.

’’Laulības var noslēgt tikai tad, ja abi to patiesi vēlas, proti, ja tam piekrīt gan vīrs, gan sieva. Ja TV3 patiešām būtu vēlējies noslēgt līgumu ar LVRTC, maz ticams, ka sarunas būtu atliktas uz pēdējo brīdi,’’ uzskata LVRTC valdes priekšsēdētājs Jānis Bokta. ”Tas drīzāk atgādina kādu mērķtiecīgi veidotu ažiotāžu un publiska spiediena izdarīšanu uz LVRTC, nevis vēlmi uzsākt konstruktīvas sarunas un būt līdzatbildīgiem par TV virszemes apraides nozari”.

Jau ziņots, ka telekompānija "TV3 Latvia" nosūtījusi LVRTC apstiprinājumu, ka akceptē LVRTC piedāvājumu ar jauno apraides tarifu par analogās apraides nodrošināšanu.

Zūzena norāda, ka šis lēmums ļaus nodrošināt TV3 raidīšanu analogajā apraidē visā Latvijā - gan Rīgā, gan reģionos.

"Patlaban Ministru kabineta rīkojums paredz analogās apraides termiņu līdz 2011.gada 1.decembrim, savukārt LVRTC ir pienākums apraidi nodrošināt. Tādējādi patlaban nav juridisku šķēršļu analogās apraides turpināšanai," sacīja Zūzena.

Cik telekompānijai izmaksās palikšana analogajā apraidē, netiek atklāts. Telekompānijas vadītāja uzsver, ka "TV3" arī turpmāk darbosies kā nacionālā raidorganizācija.

Svarīgākais