BTA ēna: Es gribu būt valdē!

© Publicitātes foto

Arī šogad akciju sabiedrība “BTA Baltic Insurance Company” (turpmāk - BTA) Junior Achievement Latvija organizētās “Ēnu diena” ietvaros, durvis vērs jauniem, zinātkāriem un mērķtiecīgiem jauniešiem. Valdes locekles Evijas Matvejas ēna, Rīgas Valsts 1. ģimnāzijas 12. klases skolēns Andrejs Kivlinieks savā pieteikumā, uz jautājumu, kādēļ vēlas ēnot tieši valdes locekli atbildēja ļoti tieši: “Es gribu būt valdē!”

Šis ir jau otrais gads, kad ēnotājiem būs iespēja izzināt, kā darbojas Baltijā vadošā apdrošināšanas sabiedrība, kāda ir darbinieku ikdiena un darba pienākumi. Šogad pieteikumiem tika atvērtas 24 ēnu vakances. Uz katru vakances vietu bija iespēja pieteikties vairākiem ēnotājiem un šogad saņemti 18 pieteikumi. Visām 18 ēnām būs iespēja sekot līdzi valdes locekļu, direktoru, personāla vadītāju, klientu apkalpošanas centra vadītāju un speciālistu ikdienas gaitām uzņēmumā.

“Esam lepni, ka varam piedalīties Latvijas jauniešu attīstībā un karjeras iespēju apzināšanā. Vēlamies, lai jaunieši, kuriem interesē finanšu tirgus, apdrošināšana un karjeras iespējas apdrošināšanas nozarē, tiktu iedvesmoti iegūt nepieciešamo izglītību un zināšanas, lai veiksmīgi uzsāktu savas gaitas darba tirgū. BTA strādā zinoši, mērķtiecīgi un atbildīgi darbinieki, tāpēc arī savām ēnām vēlamies parādīt, kā tas ir - strādāt apdrošināšanas nozarē un kādam darbiniekam Tev ir jābūt, lai kāptu pa karjeras kāpnēm, ” stāsta BTA Valdes locekle Evija Matveja.

Kā, par iespēju pavadīt ēnu dienu BTA valdes locekles ēnas statusā, norādīja Rīgas Valsts 1.ģimnāzijas 12. klases skolēns Andrejs Kivlinieks: “Izvēlējos savu pieteikumu nosūtīt tieši valdes locekļa vakancei, jo pats kādu dienu plānoju būt kāda uzņēmuma valdē. Mani interesē uzņēmuma vadīšana un ar to saistītie darba pienākumi un atbildība. Uzskatu, ka uzņēmuma veiksme un ilgtspējīga attīstība ir atkarīga no vadītāju kompetences, zināšanām un ambīcijām. Šobrīd ir svarīgi iegūt papildu zināšanas un pieredzi, lai sasniegtu sev uzstādītos mērķus. Uzskatu, ka BTA sniegtā iespēja ēnot valdes locekli Eviju Matveju man dos skaidrāku redzējumu par to, kas vēl jāapgūst un kādas iemaņas vēl papildus jāattīsta.”

Par BTA

Apdrošināšanas akciju sabiedrība „BTA Baltic Insurance Company” ir nozīmīgākā apdrošināšanas sabiedrība Baltijā, kas piedāvā plašāko nedzīvības apdrošināšanas pakalpojumu klāstu Latvijā, Lietuvā un Igaunijā. BTA lielākais akcionārs ir „Vienna Insurance Group AG” ar 190 gadu ilgu pieredzi apdrošināšanas nozarē. Šajā grupā ietilpst vairāk nekā 50 apdrošināšanas sabiedrības 25 valstīs, un tajā strādā 24 000 darbinieku. „Vienna Insurance Group AG” ir izteikts līderis pārstāvētajos tirgos Eiropā ar augstu finansiālās stabilitātes novērtējumu — „Standard & Poor’s” A+ (stable outlook) —, kura akcijas tiek kotētas Vīnes un Prāgas biržā.

Latvijā

Dzelzceļa "Rail Baltica" projektā ir jāņem vērā, ka privātās un publiskās partnerības (PPP) modeļa izveide ir sarežģīta un laikietilpīga, trešdien "Rail Baltica" parlamentārās izmeklēšanas komisijā sacīja Finanšu ministrijas (FM) valsts sekretāre Baiba Bāne.

Svarīgākais