Apsūdzētā tiesnese Orniņa tiesā atsakās no pēdējā vārda

© F64

Par neizpaužamu ziņu atklāšanu žurnālistam apsūdzētā atstādinātā Rīgas pilsētas Pārdaugavas tiesas tiesnese Aija Orniņa šodien Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesā notikušajā sēdē atteicās no pēdējā vārda teikšanas, kā arī atkāroti uzsvēra, ka nav veikusi nelikumīgas darbības.

Prokurors Māris Leja Orniņai lūdza piemērot naudas sodu trīs minimālo mēnešalgu jeb 1290 eiro apmērā. Leja uzsvēra, ka apsūdzētās rīcībai nav bijusi augsta bīstamība, kā arī pati Orniņa nenoliedza savu faktisko darbību, taču prokurors norādīja, ka prevencijas nolūkā ir nepieciešams piemērot viņai sankcijas.

Savukārt Orniņas aizstāvis Dagnis Zacmanis tiesas debatēs uzsvēra, ka Orniņas sniegtā informācija bija vispārpieejama, tādēļ neveidojas nozieguma sastāvs, un lūdza savu aizstāvamo attaisnot.

Tiesa savu lēmumu paziņos 19.februārī plkst.8.55.

Jau vēstīts, ka pagājušā gada 12.oktobrī Saeima pieņēma lēmumu atļaut sākt kriminālvajāšanu pret Orniņu, bet jau 10.novembrī viņas lieta tika nodota tiesai. Orniņa apsūdzēta pēc Krimināllikuma 329.panta par neizpaužamu ziņu izpaušanu, par ko soda ar brīvības atņemšanu līdz vienam gadam, piespiedu darbu vai naudas sodu.

Latvijā

VSIA “Latvijas valsts ceļi” (LVC) ir izsludinājusi apjomīgu iepirkumu ceļu apgaismojuma uzturēšanai un modernizācijai. Vieni no pretendentiem esot Valsts kontroles izgaismoto dārgo auto elektrouzlādes staciju būvētāji – SIA “Reck”.

Svarīgākais