Pirmdienas rītā Latvijā temperatūra sasniegusi pat -11 grādus

© Gints Jankovskis

Pirmdienas rītā gaisa temperatūra visā Latvijā ir zemāka par -3 grādiem un vietām Austrumlatvijā sasniedz -11 grādu, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra (LVĢMC) dati.

Piecos rītā gaisa temperatūra LVĢMC novērojumu tīklā bija no -3,3..-3,5 grādiem Ventspilī, Kolkā un Mērsragā līdz -10,5 grādiem Rēzeknē un -10,8 grādiem Jēkabpilī.

Mākoņi daļēji sedz debesis, daudzviet krīt neliels sniegs, bet teritorijā uz dienvidiem, dienvidrietumiem no Rīgas jūras līča daudzviet snieg mēreni.

Pūš lēns līdz mērens ziemeļu vējš, nedaudz spēcīgāk tas pūš daļā piekrastes, Kolkā reģistrētas brāzmas līdz 15 metriem sekundē.

Rīgā mainīgs mākoņu daudzums, ziemeļu vējš 4-9 metri sekundē, gaisa temperatūra -5 grādi.

Augstākā gaisa temperatūra Eiropā 4.februārī bija +21 grāds Grieķijā. Zemākā gaisa temperatūra naktī uz pirmdienu -38 grādi Skandināvijas ziemeļos.

Latvijā

Aizsardzības ministrs Andris Sprūds (P) 11.oktobrī ir ierosinājis dienesta pārbaudi par "militarizētās tēlniecības kompozīcijas" ar kāpurķēžu bruņutransportieri "CVR(T)" būvniecību pie militārās bāzes Ādažos, informē Aizsardzības ministrijas Preses nodaļa.