Gulbenes novadā jaundzimušo skaits šogad varētu nesasniegt 200

Iespējams, arī šajā gadā Gulbenes novadā būs mazāk nekā 200 jaundzimušo, jo līdz 21.maijam Gulbenes novadā bija reģistrēti tikai 69 mazuļi.

Pagājušajā gadā pirmo reizi vairāk nekā 40 gadu laikā statistika liecināja, ka Gulbenes novadā ir mazāk nekā 200 jaundzimušo. Gulbenes novada Dzimtsarakstu nodaļas vadītāja Vita Elsiņa uzskata, ka tā ir nepatīkama statistika, kura apliecina iedzīvotāju skaita samazināšanos.

2009.gadā Gulbenes rajonā, kas tagad pārtapis par Gulbenes novadu, reģistrēti 195 jaundzimušie, no kuriem 97 bija zēni, bet 98 meitenes. Pērn gada laikā reģistrēti 400 miršanas gadījumi - miruši 200 vīrieši un 200 sievietes.

No 1.janvāra šajā gadā Gulbenes novadā reģistrēts jau 151 miršanas gadījums, un, kā vērtē speciāliste, mirušo skaits gadu gaitā būtiski nemainās.

Šā gada aprīlī vien Gulbenes novadā mirušo skaits trīs reizes pārsniedzis jaundzimušo skaitu. Dzimtsarakstu nodaļā reģistrēti 10 jaundzimušie, bet izsniegta 31 miršanas apliecība.

Pērn Gulbenes un pagastu Dzimtsarakstu nodaļās reģistrētas 62 laulības, bet šogad līdz 21.maijam novadā reģistrētas 17 laulības. Aprīlī Gulbenes novadā laulībā stājušies trīs pāri.

Latvijā

Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Rīgas Austrumu pārvalde meklē bezvēsts prombūtnē esošo 2014. gadā dzimušo Gabrielu Krūmiņu. Zēns šā gada 19. septembrī izgāja no mājām Rīgā, Krustpils ielā, lai it kā dotos uz skolu Rīgā, Sesku ielā, taču uz mācību stundām nav ieradies. Gabriels nav atgriezies mājās.