Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā

Latvijas armija pirkšot dažādas mīnas; pat tādas, kas paredzētas helikopteru notriekšanai

© Reuters / Scanpix

Valsts aizsardzības militāro objektu un iepirkumu centrs izsludinājis iepirkumu par dažādu, tostarp, zemu lidojošu helikopteru notriekšanai paredzētu mīnu iegādi.

Aizsardzības ministrijas (AM) Preses nodaļā pastāstīja, ka izsludinātais iepirkums ir virs ES sliekšņa, kas nozīmē, ka iepirkumam paredzētais finansējums būs vismaz 135 000 eiro.

Kopumā plānots iegādāties sešu veidu preces, no kurām daļa paredzētas mācībām. Armijai tiks sagādātas mācību prettanku mīnas, mācību pretborta mīnas un mācību prettransporta mīnas.

Tāpat plānots iegādāties kaujas pretborta mīnas, kas paredzētas kontrolētai pretinieka bruņotās kaujas tehnikas iznīcināšanai, prettransporta mīnas, lai kontrolēti iznīcinātu pretinieka viegli bruņoto kaujas tehniku, zemu lidojošus helikopterus vai personālu aiz viegliem nocietinājumiem.

Tāpat armijai plānots iegādāties ceļa spridzināšanas komplektus, kas paredzēti, lai iznīcinātu noteiktus ceļa posmus, radot ceļa braucamajā daļā tehnikai nepārvaramas bedres.

Pilns preču tehnisko aprakstu izsniegs kandidātiem, kuri būs izturējuši kandidātu atlasi un tiks uzaicināti iesniegt tehnisko un finanšu piedāvājumu.

"Operacionālās drošības apsvērumu dēļ" AM Preses nodaļā neatklāja vai šobrīd NBS rīcībā ir pretborta mīnas un prettransporta mīnas krājumi.

Mīnu piegādātāju Valsts aizsardzības militāro objektu un iepirkumu centrs meklēs sarunu procedūras ceļā. Pieteikuma par dalību sarunu procedūrā iesniegšanas termiņš ir līdz 26.februārim.