Sniegs pārklājis visu Latgali un Sēliju, kā arī daļu Vidzemes

© Ekrānšāviņš/draugiem.lv

Pēc snigšanas aizvadītajā diennaktī visu Latgali un Sēliju, kā arī Vidzemes austrumu, dienvidaustrumu daļu no jauna pārklājusi sniega sega, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra informācija.

Sniega segas biezums plkst.8 sestdienas rītā bija vidēji pieci līdz desmit centimetri, Rēzeknē - 15 centimetru. Aptuveni desmit centimetru dziļš sniegs sasnidzis Jēkabpils, Madonas un Gulbenes pusē.

Sniegs sakrājies koku zaros un vietām noliecis vadus. AS "Sadales tīkls" elektroapgādes atslēgumu karte uzrāda dažus desmitus avārijas atslēgumu, kas var būt saistīti ar uzsnigušo sniegu.

Sestdienas priekšpusdienā sniega sega vietām kļūs vēl par kādu centimetru biezāka, prognozē sinoptiķi.

Gints Jankovskis

Sniega krājumi Latvijas austrumu novados papildināsies svētdien, bet pēc tam gaidāms lietus, nākamās nedēļas sākumā sniegs kusīs, pēc tam no jauna snigs un kļūs aukstāks.

Latvijā

Valdība nesaskata iespēju piešķirt finansējumu Rīgas Svētā Jēkaba katedrāles atjaunošanai un Aglonas bazilikas svētceļnieku komunikācijas centra ēkas siltināšanai, izriet no Kultūras ministrijas (KM) sagatavotā Ministru kabineta (MK) atbildes vēstules projekta Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas Latgales apakškomisijai, kas pieejams Tiesību aktu portālā.

Svarīgākais