Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā

Valsts kontroliere: Valsts pārvalde ražo gana daudz brāķi

© F64

"Jāsaka, ka diemžēl Latvijas valsts pārvalde ražo gana daudz brāķi. Brāķi ir gan nekvalitatīvi izstrādāti normatīvie akti, gan dažādas nepietiekami labi izstrādātas politikas un citi jautājumi," valsts kontroliere Elita Krūmiņa apgalvoja RīgaTV 24 raidījumā "Latvijas labums".

Krūmiņa skaidroja, ka citu Eiropas valstu pārvaldes ir apsteigušas Latviju un sev uzstādījušas citus mērķus: “Vecajās demokrātijas valstīs par tādām lietām kā nelikumīga rīcība valsts pārvaldē attaisnojuma īpaši nav. Bieži vien šo valstu pārstāvji arī nesaprot, kā tas tā ir īsti iespējams. Vairāk tiek pievērsta uzmanība tieši lietderīgai, efektīvai rīcībai.”

Viņa uzskata, ka Latvijā valsts pārvalde nestrādā lietderīgi un paies ilgs laiks līdz tā būs. “Latvijas Republikas valsts pārvaldē līdz lietderīgai un efektīvai rīcībai mēs šobrīd tikai vēl ejam. Normatīvo aktu ievērošanā vairāk vai mazāk šī sapratne veidojas, bet to, ka ir jāstrādā uz rezultātu un jāsasniedz šis rezultāts… Šobrīd tas vēl ir tāls ceļš ejams,” ir pārliecināta Krūmiņa.