Kārlis un Alise - biežāk dotie vārdi Valmierā

© F64

2017.gadā populārākie jaundzimušo zēnu vārdi Valmierā bijuši Kārlis un Jēkabs. Savukārt starp populārākajiem meiteņu vārdiem 2017.gadā bija Alise un Elza.

Visbiežāk dotais zēnu vārds 2017.gadā bijis Kārlis - 11 zēniem. Sešiem zēniem izvēlēts vārds Jēkabs. Četriem zēniem dots vārds Ričards, Eduards, Olivers un Emīls. Interesanti, ka 2016.gadā vispopulārākais zēnu vārds bija Gustavs, savukārt 2017.gadā vecāki to izvēlējušies salīdzinoši reti.

Neparasti zēnu vārdi pagājušajā gadā bijuši Braens, Imanuels, Ārons, Meisons, Marsels, Erlends un Gerds.

Populārākais meiteņu vārds 2017.gadā bijis Alise - astoņām meitenēm. Bieži doti vārdi Elza - sešām meitenēm, Paula un Emīlija - piecām meitenēm, Sofija, Marta un Anna - četrām meitenēm.

Neparasti vārdi pagājušajā gadā bijuši Korija, Mia, Railija, Minnia. Arī meiteņu vidū doti latviskāki un viegli izrunājami vārdi nekā dažos iepriekšējos gados: Dārta, Līga, Māra, Rūta, Ilze, Ance, Maija un Trīne.

Latvijā

Šosezon stāsies spēkā jaunas prasības ziemas riepām, un no 1.decembra ceļu satiksmē varēs izmantot tikai tādas ziemas riepas, kas marķētas ar "kalna un sniegpārsliņas" apzīmējumu, aģentūrai LETA pavēstīja Ceļu satiksmes drošības direkcijā (CSDD).

Svarīgākais