Augstākā ūdens temperatūra upēs patlaban ir Lielupē pie Jelgavas

Patlaban augstākā ūdens temperatūra ir Lielupē pie Jelgavas, kur ūdens temperatūra sasniegusi plus 21 grādu, aģentūru LETA informēja Latvijas Vides ģeoloģijas un meteoroloģijas centrā.

Savukārt zemākā ūdens temperatūra ir plus 17,3 Ogres upē pie Lielpečiem.

Pārsvarā ūdens temperatūra Latvijas upēs ir no plus 18 līdz plus 20 grādiem, bet Ķīšezerā ūdens temperatūra ir plus 17,3 grādi.

Baltijas jūrā ūdens temperatūra ir no plus 10 līdz plus 12 grādiem, Rīgas līcī - no plus 10 līdz plus 14 grādiem, dienvidos pat līdz plus 17 grādiem.

Tuvākajās dienās pazemināsies gaisa temperatūra, tomēr tas ūdens temperatūru īpaši neietekmēs, jo ūdenim ir liela inerce gan sasilšanā, gan atdzišanā, tādēļ zemās gaisa temperatūras tikai par dažiem grādiem varētu ietekmēt ūdens temperatūru. Vairāk ūdens temperatūras svārstības ietekmē vējš. Nākamajā nedēļā tiek prognozēts vējš, kas pūš no sauszemes, tādēļ vēja ietekmē ūdens temperatūra var strauji pazemināties.

Latvijā

Vēl viena vasara – vēl viena apgleznota siena! Ar iespaidīgu Francijas ielu mākslinieka Aéro darbu Krišjāņa Valdemāra ielā 56, Liepājā, šajā nedēļas nogalē tiks papildināts sienu gleznojumu maršruts, ko, kā ierasts, pateicībā par vēl vienu brīnišķīgu vasaru Liepājas pludmalē, dāvina pludmales kafejnīca "Red Sun Buffet", informē "Red Sun Buffet Beach Bar" līdzīpašnieks Mareks Alberts.