Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Latvijā

Sākta administratīvā lieta pret tēvu, kas aukstumā atstājis dēlu pie spēļu zāles

© Ekrānšāviņš/Facebook

Vakar, 10. janvārī, ap astoņiem vakarā Valsts policija saņēma informāciju no garāmgājējiem par to, ka pie spēļu zāles Rīgā, Purvciemā, viens pats stāv mazgadīgs puisēns.

Notikuma vietā nekavējoties ieradās Rīgas Teikas iecirkņa patruļpolicisti, kuri pārliecinājās, ka minētajā vietā atrodas astoņus gadus vecs zēns. Bērns policistiem paskaidroja, ka tēvs ir devies spēļu zālē, bet viņu atstājis ārā vienu. Ņemot vērā, ka bērns nevarēja nosaukt sava tēva pazīmes, policisti kopā ar puiku iegāja spēļu zālē un atrada tēvu, kurš tobrīd spēlēja azartspēles.

Policisti 1962. gadā dzimušo vīrieti un bērnu nogādāja policijas iecirknī, kur vīrietis atzina, ka bija plānojis pavadīt spēļu zālē tikai piecas minūtes, taču sākot spēlēt azartspēles, zaudējis laika izjūtu.

Ņemot vērā, ka astoņus gadus veca bērna atstāšana bez uzraudzības ir bīstama, pret bērna tēvu uzsākta administratīvā lietvedība. Informācija par šo gadījumu ir nodota izvērtēšanai arī bāriņtiesai un sociālajam dienestam.

pixabay.com

Policisti ir pieprasījuši videonovērošanas kameru ierakstus no notikuma vietas, lai precizētu, cik ilgi bērns atradies bez uzraudzības.

Izsakām pateicību iedzīvotājiem, kuri, redzot novārtā atstātu bērnu, par to ziņoja policijai, novēršot iespējamo nelaimi.