Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā

Katrs trešais Latvijas iedzīvotājs prognozē, ka šogad viņam būs vairāk naudas

© F64

Norvik Bankas veiktā aptauja atklāj, ka katrs trešais (33%) Latvijas iedzīvotājs ir optimists un uzskata, ka viņa ģimenes finansiālais stāvoklis 2018. gadā, kaut nedaudz, tomēr uzlabosies, savukārt 6% iedzīvotāju ir patiesi optimistiski noskaņoti un uzskata, šis gads būs finansiāli ievērojami veiksmīgāks par aizvadīto gadu. Teju divas piektdaļas (38%) iedzīvotāju ir pārliecināti, ka viņu ģimenes finansiālais stāvoklis šogad paliks nemainīgs, kamēr gandrīz ceturtā daļa (24%) iedzīvotāju domā, ka viņu ģimenes finansiālā situācija pasliktināsies.

Pēc pētījuma datiem lielākoties iedzīvotāji novirza uzkrājumam to naudas summu, kas paliek pāri mēneša beigās pēc visu obligāto maksājumu veikšanas.

Vairāk nekā puse (55%) Latvijas iedzīvotāju jau šobrīd veido uzkrājumus, savukārt 23% ir apņēmušies to uzsākt tieši 2018.gadā.

Zīmīgi, ka tieši 2018.gadu trešdaļa (32%) iedzīvotāji uzskata par piemērotu gadu naudas tērēšanai, piemēram, labiekārtojot mājokli, iegādājoties sadzīves tehniku vai ceļojot. Savukārt 18% respondentu domā, ka šis ir īstais laiks parūpēties par drošāku nākotni. Interesanti, ka 14% aptaujāto, galvenokārt gados jauni vīrieši (20%), atzīst, ka 2018. gads būs piemērots brīdis, lai veiktu investīcijas - sākot no nekustamā īpašuma līdz kriptovalūtai. Taču teju puse jeb 44% Latvijas iedzīvotāju atzīst, ka nezina, kā labāk likt lietā savā rīcībā esošos finanšu līdzekļus.