Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Latvijā

Latvijā ieradusies īsta ziema; jaunnedēļ sals līdz -16 grādiem

© SCANPIX

Nākamajā nedēļā Latvijā būs maz nokrišņu un pakāpeniski pazemināsies gaisa temperatūra, prognozē Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs (LVĢMC).

Tuvākajā diennaktī laikapstākļus noteiks ciklons, kas virzīsies pāri Somijai. Saistībā ar to Latviju šķērsos neliela mākoņu zona, kas vietām, galvenokārt austrumos, atnesīs īslaicīgu sniegu. Pūtīs mēreni stiprs dienvidrietumu, rietumu vējš, daudzviet brāzmās sasniedzot 15-17 metru sekundē, bet piekrastē vējš būs stiprāks un brāzmās sasniegs 20-23 metrus sekundē.

Pirmdien dienas gaitā ciklons savu nozīmi zaudēs un pastiprināsies anticiklona ietekme, līdz ar to vējš pierims un daudzviet Latvijā uzspīdēs saule, austrumu novados mākoņu būs vairāk un tie vietām nesīs īslaicīgu sniegu.

Jaunajā darba nedēļā pakāpeniski ieplūdīs aukstāks gaiss, nokrišņu daudzums samazināsies, bet mākoņu daudzums būs mainīgs. Termometra stabiņš teritorijas lielākajā daļā noslīdēs līdz -2..-7 grādiem, bet maksimālā gaisa temperatūra dienā būs -1..+3 grādi. Pūšot lēnam vējam, naktīs vietām veidosies sarma un migla.

Līdz ar gaisa temperatūras pazemināšanos sāks aizsalt upes un ezeri, arī Rīgas līča ziemeļu daļā veidosies sākotnējās ledus formas.

Nedēļas izskaņā Latvijā turpinās ieplūst auksts un sauss gaiss, tādēļ debesis biežāk būs skaidras un ievērojami nokrišņi nav gaidāmi. Naktī gaiss daudzviet atdzisīs līdz -11..-16 grādiem un dienā vairs neiesils virs -2..-6 grādiem, prognozē LVĢMC.

Savukārt ASV Nacionālās okeānu un atmosfēras pārvaldes datormodelis "Global Forecast System" paredz, ka gaisa temperatūra būs par vairākiem grādiem augstāka.