Jūrmalas likstas Jauno vilni neietekmēs

Pēdējo dienu notikumi Jūrmalā, kur bez Jūrmalas domes priekšsēdētāja Raimonda Munkevica aizturēšanas notiek arī ķīvēšanās par Dzintaru koncertzāles ēdināšanas tiesību iegūšanu un līguma parakstīšanu, nekādā veidā neietekmēs šovasar plānoto pasākumu norisi, apliecina koncertzāles vadība.

"Nekādu oficiālu informāciju par izmaiņām vai atcelšanu no pasākumu rīkotājiem neesmu saņēmis. Koncertzāle ir domāta pasākumiem, nevis politisko lietu kārtošanai, tāpēc tās ir nesaistītas lietas," Neatkarīgajai stāsta Dzintaru koncertzāles valdes priekšsēdētājs Svens Renemanis.

Strīdu par tiesībām sniegt ēdināšanas pakalpojumus koncertzāles teritorijā ir atrisinājis Iepirkumu uzraudzības birojs, kas uzdeva Jūrmalas domei par pienākumu noslēgt līgumu ar SIA Priority. Kad to izdarīs, pagaidām neesot zināms, jo Jūrmalas domes vadītājs tā arī uz līguma projekta nedabūja par finansēm atbildīgās koncertzāles valdes locekles Marijas Vorobjovas parakstu.

"Pirmām kārtām un galvenokārt tas ir muzikāls pasākums. Konkurss jauniem populārās mūzikas izpildītājiem, nevis politisks pasākums," uzsver Jaunā viļņa preses sekretāre Svetlana Jevdokimova. Arī Krievijas komponists Igors Krutojs vairākkārt ir norādījis, ka Jauno vilni nevajag saistīt ar politiku, lai gan tieši šā vērienīgā pasākuma laikā notiek virkne ietekmīgu politiķu un miljonāru tikšanās.

"Jaunajam vilnim ar Jūrmalas domi kā juridisku personu līdz 2011. gadam ir noslēgts sadarbības līgums, un vietējās nesaskaņas nekādā veidā nemaina tā norisi," norāda S. Jevdokimova.

Pagaidām ne Dzintaru koncertzāles vadībai, ne Jaunā viļņa rīkotājiem Latvijā nav informācijas par nākamā gada norisi. "Pašreiz notiek šāgada pasākuma sagatavošana," paskaidro S. Renemanis. Baumu līmenī izskanējušas ziņas, ka nākotnē Jaunais vilnis varētu pārcelties, piemēram, uz Sočiem.