Latvijas glābēji piedalīsies plūdu seku likvidēšanā Polijā

Eiropas Savienības Novērošanas un informēšanas centrs vērsies pie tikko izveidotās starptautiskās plūdu seku likvidēšanas vienības "BaltFloodCombat" ar lūgumu sniegt palīdzību Polijai plūdu seku likvidēšanā, tāpēc vairāki Latvijas Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) ugunsdzēsēji-glābēji rīt, 20.maijā, dosies uz Poliju.

Kā aģentūru LETA informēja VUGD preses pārstāve Inga Vetere, Daugavpils novadā no 24.-28.maijam bija plānotas "BaltFloodCombat" praktiskās mācības starptautiskam Augstas veiktspējas sūknēšanas modulim plūdu seku likvidēšanai.

Mācībās būtu jāpiedalās glābšanas dienestu pārstāvjiem no Latvijas, Lietuvas un Igaunijas, taču reālā situācija ieviesa korekcijas un "BaltFloodCombat" starptautiskajai vienībai 19 cilvēku sastāvā, kurā ietilpst pieci glābēji no Latvijas, nāksies strādāt un pierādīt sevi reālā situācijā, sacīja Vetere.

Lietuvā Latvijas glābēji apvienosies ar kolēģiem no abām pārējām Baltijas valstīm un kopīgā vienībā dosies uz Poliju, kur viņi saņems konkrētus uzdevumus.

Latvijā

Latgales rajona tiesā Rēzeknē prokurore tiesu debatēs ir lūgusi piespriest vienu gadu un sešu mēnešu cietumsodu biedrības "Gribu palīdzēt bēgļiem" projektu vadītājai Ievai Raubiško apsūdzībās par nelikumīgas robežas šķērsošanas organizēšanu personu grupai.

Svarīgākais