Tiesa apstiprinājusi sešas vakar Jūrmalā veiktas kratīšanas un lēmumus par mantas arestu

Rīgas pilsētas Centra rajona tiesas izmeklēšanas tiesnesis Rinalds Silakalns šodien apstiprinājis sešas vakar Jūrmalā veiktas kratīšanas un sešus lēmumus par aresta uzlikšanu mantai, aģentūru LETA informēja tiesas priekšsēdētāja palīgs Kaspars Sadauskis.

Visas minētās kratīšanas vakar steidzamības kārtībā veicis Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB), bet tās sankcionējis prokurors Modris Adlers.

Kriminālprocesa likuma 180.pants noteic, ka "neatliekamos gadījumos, kad novilcināšanas dēļ meklējamie priekšmeti vai dokumenti var tikt iznīcināti, noslēpti vai sabojāti vai arī meklējamā persona var aizbēgt, kratīšanu var izdarīt ar procesa virzītāja lēmumu. Ja lēmumu pieņem izmeklētājs, tad kratīšanu izdara ar prokurora piekrišanu".

Par norādīto kratīšanu procesa virzītājs ne vēlāk kā nākamajā darba dienā pēc tās izdarīšanas paziņo izmeklēšanas tiesnesim, uzrādot materiālus, kas pamatoja izmeklēšanas darbības nepieciešamību un neatliekamību, kā arī izmeklēšanas darbības protokolu, paredz Kriminālprocesa likums.

Centra rajona tiesas izmeklēšanas tiesnesis šodien apstiprinājis arī sešus lēmumus par aresta uzlikšanu dažādām mantām, tostarp transportlīdzekļiem un nekustamajiem īpašumiem, no kuriem daļa atrodas Jūrmalā, noskaidroja aģentūra LETA.

Kā ziņots, vakar vakarā pēc vairākām kratīšanām KNAB izmeklētāji aizturēja Jūrmalas domes priekšsēdētāju Raimondu Munkevicu ("Jūrmala - mūsu mājas") un viņa partijas biedru, "Jūrmalas ātrās palīdzības" valdes locekli Normundu Pīrantu. Abas šīs personas tika aizturētas kriminālprocesā par 5000 latu kukuļa piedāvāšanu, lai nodrošinātu Munkevicam labvēlīgu rezultātu opozīcijas ierosinātajā neuzticības balsojumā, kas plānots rīt.

Kā liecina aģentūras LETA rīcībā esošā informācija, minētais 5000 latu kukulis, iespējams, piedāvāts partijas "Jaunais laiks" (JL) deputātei Ivetai Blauai. Viņa pati šādu informāciju nedz apstiprina, nedz noliedz.

Tikmēr Munkevics un Pīrants ir ievietoti īslaicīgās aizturēšanas izolatorā, un tuvākajā laikā tiks lemts par viņu drošības līdzekļiem.

Svarīgākais