Šogad lielākoties laika apstākļi neatbilda cilvēku cerībām

© Valery Sharifulin/TASS/ SCANPIX

Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra eksperti, veicot 2017. gada meteoroloģisko datu analīzi, kā arī, iepazīstoties ar sabiedrības viedokli interneta vietnēs, secinājuši, ka šogad Latvijas iedzīvotāju vēlmēm visatbilstošākais mēnesis bija marts, savukārt vislielāko vilšanos sagādāja augusts un septembris.

Tiesa, lielākajai daļai mēnešu kopējā punktu summa ir negatīva, kas liecina, ka šogad lielākoties laika apstākļi neatbilda cilvēku cerībām.

Lai varētu savstarpēji novērtēt dažādu gadalaiku mēnešus, tika izveidota punktu sistēma, kurā katrs mēnesis saņem punktu par cilvēku iemīļotiem sezonas laika apstākļiem, savukārt punkti tika atņemti, ja attiecīgā mēneša laika apstākļi vairumam cilvēku nebija pa prātam.

Latvijā

Valsts vides dienests (VVD) sadarbībā ar Bauskas novada pašvaldības policiju pārkāpumu izdarīšanas laikā pieķēris personas, kas Bārbeles pagastā nelegāli noglabājuši atkritumus, kopumā piesārņojot aptuveni 0,3 hektāru teritoriju, aģentūru LETA informēja VVD sabiedrisko attiecību vadītāja Aija Jalinska.

Svarīgākais