Mediķi ceļ trauksmi par labdarības fonda, iespējams, negodprātīgu rīcību

© Andrejs Terentjevs/F64 Photo Agency

Atsevišķi labdarības fondi, kas vāc ziedojumus bērnu ārstēšanai ārvalstīs neatklāj, ka šiem bērniem var palīdzēt Latvijā un turklāt bez maksas. Trauksmi par situāciju ceļ arī mediķi, vēsta "LNT Ziņas".

Šobrīd aizdomas par negodprātīgu rīcību krīt uz labdarības fondu "Ticība.cerība.mīlestība."

Bērnu klīniskās universitātes slimnīca (BKUS) konkrētajam labdarības fondam uzmanību pievērsusi pēc atsevišķu ziedotāju aicinājuma pārbaudīt fonda līdzekļu vākšanas patiesumu. Secināts, ka daļa no bērniem, kam minētais fonds vāc naudu ārstēšanai ārvalstīs, nekad nav bijuši šīs slimnīcas pacienti. Līdz ar to nav bijis ārstu konsīlija lēmums, ka konkrētajam bērnam ārstēšanās iespējas Latvijā ir izsmeltas.

Šis labdarības fonds šobrīd interneta portālos ir izplatījis reklāmrakstus ar aicinājumu vākt līdzekļus piecus mēnešus vecam puisēnam, kuram vajadzīga ārstēšana ārzemēs iedzimtas rokas deformācijas dēļ. Taču puisēnam var palīdzēt tepat uz vietas, turklāt operāciju simtprocentīgi apmaksā valsts, vēsta "LNT Ziņas".

Plastikas ķirurgs Dzintars Ozols sarunā ar mediju norādījis, ka viņam neesot pretenziju, ka šie fondi darbojas un vāc naudu, tomēr viņš uzskata, ka tas jādara vien tiem pacientiem, kuriem tepat Latvijā nevar palīdzēt.

Avots: skaties.lv

Latvijā

Valsts drošības dienests pabeidzis izmeklēšanu esošajos kriminālprocesos par prettiesisku darbību Ukrainā, karojot Krievijas pusē. Prokuratūra tiesai nosūtījusi 6 lietas, bet vairākās apturētas, jo, piemēram, persona ir meklēšanā un nav iespējams uzrādīt apsūdzību, Viena no lietām, kas šī iemesla dēļ apturēta ir pret Ilijasu Mahamajevu. Par karošanu Krievijas pusē viņam plāno atņemt Latvijas pilsonību, ziņo Latvijas Televīzijas raidījums “de facto”, atsaucoties uz iekšlietu ministra Rihards Kozlovska teikto (JV).

Svarīgākais