Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā

Asprātīgi: Rīgas Motormuzejs Ziemassvētku vecītim sagādā jaunu braucamo

© Ekrānšāviņš no video

Rīgas Motormuzejs pirms Ziemassvētkiem nāk klajā ar asprātīgu video klipu sēriju par Ziemassvētku vecīša jauno braucamo, piedāvājot mūžseno palīgu - ziemeļbriedi nomainīt ar kādu no motormuzeja retro spēkratiem. Atbilstošākā transportlīdzekļa izvērtēšana tiek atstāta sociālo tīklu lietotāju rokās, jo piedāvājums ir patiešām raibs, sākot no pasaules pirmā auto līdz pat vēsturiskam velosipēdam.

Kā pirmo, Rīgas Motormuzeja komanda Ziemassvētku vecītim piedāvā auto, kas savulaik jau pierādīja pārākumu pār zirgu, proti, pasaules pirmo auto Benz Patent Motorwagen. Tā plusi ir iespēja ietaupīt uz vienas riepas izmaksām (jo spēkratam ir tikai trīs riteņi) un ātrums ir veseli 16 km/h, kas ir visnotaļ iespaidīgs ātrums šādam aizvēsturiskam spēkratam. Toties briedis, ja neskaita eglīti, ir dabai draudzīgāks pārvietošanās līdzeklis.

Otrs spēkrats, kas cīnās par Ziemassvētku vecīša uzmanību ir simtgadīgais Overland Model 45, kura sniegbaltā krāsa labi piestāvēs Salatēva bārdai. Vēl spēkrats izceļas ar netipisku ātrumu pārslēgšanas sistēmu ar pedāļiem. Toties ziemeļbriedim ātrumi pārslēdzas atkarībā no garastāvokļa.