VAKARA ZIŅAS: Neimanis cer, ka, cīnoties par Maligina mantojumu, netiks izjaukts "Olainfarm"

© F64

Janvāra vidū tiks nolasīts bagātā Latvijas cilvēka Maligina testaments, taču jau šobrīd kuluāros notiek asas diskusijas, kas notiks ar mantojumu.

Savu viedokli atklāja arī Gastons Neimanis, kas jau nepilnus četrus gadus ir «Olainfarm» produktu portfolio attīstības vadītājs: «Šajā gadījumā nevajag jaukt privāto dzīvi kopā ar biznesu. Valērijam neatkarīgi no «Olainfarm» vai «Silvanola» bija tiesības uz savu privāto dzīvi, kā arī, ja viņš bija vairākuma akcionārs, tad viņam bija visas tiesības mainīt uzņēmuma vadītājus. Kas tur ir tagad, visu patiesību uzzināsim, kad būs zināmi ekspertīzes rezultāti par viņa nāvi, kā arī, kad būs izcīnīti visi mantojumi un dalīšanas.

Zinu, ka «Olainfarm» kopējais noskaņojums ir bēdīgs, bet visi ir sasparojušies strādāt tā, kā nākas, par godu Valērijam. Jo «Olainfarm» ir unikāls uzņēmums visā Baltijā un Latvijā. Šī kompānija ir Valērija uzbūvēta un izlolota. Tā no padomju laika kompānijas kļuva par mūsdienu kompāniju. Lielā mērā tas ir sasniegts tikai tāpēc, ka Valērijs prata izvēlēties kadrus un viņam bija vīzija. Iespējams, arī tāpēc viņš uzticēja «Silvanolu» un «Longgo» sievai Elīnai vadīt. Jaunais brends «Longgo», kas tika radīts šajā vasarā, ir simpātisks un moderns, un tas notika Elīnas laikā. Tā ka man nepatiktu kādam kabināt birkas klāt.

Tādēļ baumās man negribas piedalīties, es arī nebiju pietuvināts Valērija ģimenes dzīvei. Un šajā gadījumā būtu strikti viss jānodala. Beidzamajā laikā medijiem ir mode piekarināt cilvēkiem birkas, jo nedrīkst bez pamata kādu apvainot. Katrs arī sērās uzvedas savādāk.

Katrā gadījumā noskaņojums «Olainfarm» un meitas uzņēmumā «Silvanols» ir turpināt strādāt. Ceru, ka pēc tam, kad tiks nolasīts testaments, cīnoties par mantojumu, uzvarēs veselais saprāts un netiks izjaukts Latvijai svarīgs uzņēmums. Es nezinu, kāds būs tas sadalījums nākotnē, bet Valērijam kā lielākajam akcionāram bija liels pluss, jo līdz ar to visi lēmumi tika ļoti ātri un operatīvi pieņemti. Ja tas viss būs jāsaskaņo starp trim vai četriem cilvēkiem, tad noteikti būs savādāk. Cerams, ka drīz visu uzzināsim.»

Svarīgākais