Baltijas valstu prezidentu tikšanās ar Trampu, visticamāk, notiks pavasarī

© REUTERS/ SCANPIX

Baltijas valstu prezidentu tikšanās ar ASV prezidentu Donaldu Trampu varētu notikt nākamā gada pavasarī ASV, šorīt telekanālā LNT pastāstīja Latvijas ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (V).

Politiķis atzina, ka sagatavošanās šādam samitam ir sākta, visticamāk, tikšanās notiks pavasarī ASV, bet precīzāku informāciju pašlaik nav iespējams sniegt.

Galvenie sarunu jautājumi varētu būt drošība un ekonomiskā sadarbība, tomēr vizītei būtu arī simboliska nozīme saistībā ar Baltijas valstu simtgades svinībām, vēlreiz uzsverot Baltijas un ASV transatlantisko saišu nozīmību.

CHINE NOUVELLE/SIPA/ SCANPIX

Jau ziņots, ka šobrīd notiek darbs pie Baltijas valstu prezidentu tikšanās ar ASV prezidentu saskaņošanas, aģentūra LETA uzzināja Valsts prezidenta kancelejā un Latvijas Ārlietu ministrijā (ĀM).

Valsts prezidenta Raimonda Vējoņa preses padomnieks Jānis Siksnis apstiprināja, ka Baltijas valstu diplomāti strādā pie tā, lai nākamajā gadā šāda tikšanās varētu notikt, tomēr precīzs laiks un norises vieta vēl nav zināma.

Latvijā

Nākamgad plānots paaugstināt akcīzes nodokli degvielai, bezalkoholiskajiem un alkoholiskajiem dzērieniem, kā arī paredzēta akcīzes nodokļa paaugstināšana tabakas izstrādājumiem no 2027.gada, paredz valdības otrdien atbalstītie Finanšu ministrijas (FM) sagatavotie grozījumi likumā "Par akcīzes nodokli".