PADOMS: Kas jāievēro, lai svētki nepārvēršas par traģēdiju?

© Jānis Saliņš/F64 Photo Agency

4.lapa

Svētkos nedrīkst aizmirst par bērnu drošību!

Ziemassvētku un Jaunā gada svinību laikā nedrīkst aizmirst par bērniem - viņi šos svētkus gaida vairāk par citiem, tāpēc pirms svētku svinēšanas atrodiet laiku, lai ar bērniem pārrunātu drošības jautājumus.

Iesakām, gatavojoties svētkiem, bērniem uzticēt veikt nelielus darbiņus, visu laiku paturot bērnus redzeslokā un uzmanot. Aicinām neatstāt mazus bērnus vienā telpā ar iedegtu kamīnu vai krāsni, kā arī lielākiem bērniem neuzticēt apkures ierīces iekurināšanu - to drīkst darīt tikai pieaugušo klātbūtnē un ievērojot īpašu piesardzību. Kā arī VUGD atgādina, ka pirotehniskos izstrādājumus nav atļauts lietot bērniem, tāpēc nepieļaujiet pirotehnikas izstrādājumu nonākšanu bērnu rokās!

Pirms svētkiem ar bērniem pārrunājiet drošības jautājumus un pareizu rīcību dažādās situācijās. Kā arī kopā ar bērniem atkārtojiet to, kuros gadījumos ir jāzvana uz 112, kāda informācija jāsniedz piezvanot un kā jārīkojas, ja notikusi nelaime, bet nav pieejams telefons.

Dūmu detektors - lieliska dāvana!

Ja neesat vēl izdomājuši, kā apsveikt savus tuviniekus svētkos, tad norādām, ka laba dāvana svētkos ir dūmu detektors! Visbiežāk traģiskākās ugunsnelaimes notiek tieši naktīs, kad cilvēki guļ, jo cilvēks miegā nejūt dūmus, toties dzird skaņas, tāpēc dūmu detektors ļauj savlaicīgi pamanīt ugunsgrēka izcelšanos un savlaicīgi pamest degošās telpas.

VUGD aicina iedzīvotājus parūpēties par savu un līdzcilvēku drošību - svētkos dāvināt un arī uzstādīt mājās dūmu detektorus, jo tas ir viens no vienkāršākajiem veidiem, kā laikus pamanīt iespējamo ugunsnelaimi un, līdz ar to, pasargāt sevi un līdzcilvēkus.