Divreiz izraidītu Krievijas pilsoni kārtējo reizi aiztur par nelikumīgu uzturēšanos Latvijā

Par nelikumīgu uzturēšanos valstī robežsargi vakar aizturējuši iepriekš jau divreiz no Latvijas izraidītu Krievijas pilsoni.

Kā informēja Valsts robežsardzes (VRS) Galvenās pārvaldes Preses un sabiedrisko attiecību dienesta galvenā inspektore Kristīne Pētersone, 1970.gadā dzimušais vīrietis pirmdien aizturēts kādā autobusu pieturā Jūrmalā, uz Talsu šosejas.

Robežsargi vīrieti pazinuši pēc sejas, jo VRS redzeslokā šī persona ik pa laikam parādoties jau kopš 2004.gada janvāra, kad pirmo reizi tā tika administratīvi sodīta par nelikumīgu uzturēšanos Latvijā un caur Vientuļu robežkontroles punktu izraidīta uz Krieviju.

2004.gada vasarā vīrietis tika otrreiz aizturēts, jo arī tad viņam nebija likumīga pamata uzturēties Latvijā. Tā kopš 2004.gada nogales šis Krievijas pilsonis vairākkārt tika ievietots aizturēto ārzemnieku izmitināšanas centrā "Olaine", kuru viņš atstāja pērn jūnijā, kad kārtējo reizi tika izraidīts no Latvijas.

Pēc aizturētā vārdiem, pēdējo reizi Latvijā viņš ieceļojis 2008.gada nogalē no Lietuvas ar Polijas izsniegtu Šengenas vīzu. Jau devīto mēnesi Latvijā vīrietis uzturējies bez derīgas vīzas vai uzturēšanās atļaujas. Tagad šim Krievijas pilsonim piemērots naudassods 200 latu apmērā, un viņš kārtējo reizi ievietots aizturēto ārzemnieku izmitināšanas centrā "Olaine".

Kā norādīja Pētersone, kopš gada sākuma robežsargi par nelikumīgu uzturēšanos Latvijā ir aizturējuši 152 trešo valstu piederīgos.

Latvijā

Dzelzceļa "Rail Baltica" projektā ir jāņem vērā, ka privātās un publiskās partnerības (PPP) modeļa izveide ir sarežģīta un laikietilpīga, trešdien "Rail Baltica" parlamentārās izmeklēšanas komisijā sacīja Finanšu ministrijas (FM) valsts sekretāre Baiba Bāne.

Svarīgākais