Prognozē bukmeikeri: Vai Rīgā būs balti Ziemassvētki

© F64

Tuvojoties gada gaišākajiem svētkiem, Ziemassvētkiem, arvien biežāk izskan dažādas prognozes par laikapstākļiem šajā laikā. Vienprātība nevalda ne sinoptiķu, ne laika vērotāju vidū. Daļa sola sniegu, daļa - lielu nokrišņu iespējamību. Taču, kāda tieši veida nokrišņi tie būšot, esot vēl pāragri spriest. Arī bukmeikeru vidū vienprātība nevalda, tādēļ "Betsafe" bukmeikeri piedāvā prognozēt nokrišņu apmēru, nevis baltu svētku varbūtību.

Lai gan cerīgākās sinoptiķu prognozes liecina par baltu Ziemassvētku iespējamību lielākajā Latvijas daļā, vienbalsība šajās prognozes tomēr nepastāv. Gada pēdējās trijās nedēļās sola īslaicīgu salu un sniegu, taču liels aukstums decembrī neesot gaidāms.

Saskaņā ar šī brīža prognozēm, iespējamība, ka svētkus Rīgā sagaidīsim ar gaisa temperatūru virs +30 C, ir 25%. Savukārt iespējamība, ka gaisa temperatūra Rīgā astoņos vakarā būs zemāka par +30 C, ir 75%. Tā kā šobrīd prognozēt, vai svētki būs vai nebūs balti, tiešām ir pāragri, "Betsafe" piedāvā prognozēt nokrišņu daudzumu. Saskaņā ar šobrīd pieejamo informāciju, iespēja, ka 24.decembra astoņos vakarā, saskaņā ar meteo.lv datiem, nokrišņi galvaspilsētā pārsniegs 0.1 mm, ir 59%, savukārt sausu svētku iespējamība ir samērā līdzīga - 41%.

"Betsafe" ir viens no vadošajiem spēļu un izklaides portāliem pasaulē ar īpaši plašu spēļu izvēli un iespaidīgiem vinnestiem. "Betsafe" zīmols pieder Stokholmas fondu biržā kotētajai Betsson AB, kas ir viens no pasaules līderiem interneta azartspēļu nozarē. "Betsafe" darbību Latvijā uzrauga Latvijas Republikas izložu un azartspēļu uzraudzības inspekcija. "Betsafe" atbalsta azartspēļu atbildīgu spēlēšanu un aicina nepārkāpt robežu, kad tās pārstāj būt par izklaidi.

Latvijā

No Valsts meža dienesta (VMD) ģenerāldirektora amata ar 2024.gada 8.novembri atcels Arvīdu Ozolu, viņam sasniedzot valsts noteikto pensijas vecumu, paredz Zemkopības ministrijas (ZM) sagatavotais un saskaņošanai virzītais rīkojuma projekts.