Šorīt apmācies, vietām nedaudz līst un snieg

© Valery Sharifulin/TASS/ SCANPIX

Otrdienas rītā Latvijā ir apmākušās debesis, tādēļ gaisa temperatūra Austrumlatvijā nav noslīdējusi zemāk par -2..-4 grādiem, savukārt vietām piekrastē gaiss iesilis līdz +4 grādiem, liecina meteoroloģiskā informācija.

Vietām - galvenokārt Kurzemē un Vidzemes rietumu daļā - nedaudz līst un snieg. Ceļi apledojuši arī vietām citviet valstī. Daudzviet dūmaka. Pūš lēns vējš.

Vladislavs Proškins, F64 Photo Agency

Rīgā apmācies laiks, iespējami nelieli nokrišņi un apledojums. Pūš lēns dienvidrietumu vējš, gaisa temperatūra -1 grāds.

Maksimālā gaisa temperatūra pirmdien Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra novērojumu tīklā bija no -0,5 grādiem Zosēnos līdz +3,6 grādiem Ventspilī.

Augstākā gaisa temperatūra Eiropā 18.decembrī bija +19 grādu Grieķijas salās un +22 grādi Kiprā. Zemākā gaisa temperatūra naktī uz otrdienu -30 grādu Skandināvijas ziemeļos.

Latvijā

Valsts vides dienests (VVD) sadarbībā ar Bauskas novada pašvaldības policiju pārkāpumu izdarīšanas laikā pieķēris personas, kas Bārbeles pagastā nelegāli noglabājuši atkritumus, kopumā piesārņojot aptuveni 0,3 hektāru teritoriju, aģentūru LETA informēja VVD sabiedrisko attiecību vadītāja Aija Jalinska.

Svarīgākais