Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā

Lattelecom valsts budžetā ieskaitījis 14 686 355 latu dividendes

Latvijas vadošais elektronisko sakaru pakalpojumu sniedzējs Lattelecom pirmdien Valsts Kasei pārskaitījis 14,7 miljonus latu. Tā ir valsts daļa no Lattelecom pagājušā gada peļņas, ko akcionāri šogad nolēma izmaksāt dividendēs.

„Pateicoties veiksmīgi izvēlētai stratēģijai, Lattelecom arī krīzes apstākļos ir strādājis labi un nopelnījis līdzekļus valstij kā vienam no uzņēmuma īpašniekiem, tādēļ gribu pateikties visiem Lattelecom darbiniekiem, kas smagi strādājuši, lai mēs sasniegtu šos rezultātus,” norāda Lattelecom valdes priekšsēdētājs Juris Gulbis.

Viņš uzsver, ka Lattelecom kā nozares līderis arī pērn devis būtisku ieguldījumu valsts infrastruktūras attīstībā - Lattelecom grupas kapitālieguldījumi 2009.gadā sasniedza 27,4 miljonus latu, no kuriem lielākie ieguldījumi veikti optiskās infrastruktūras izbūvē un Virszemes TV ieviešanā, kas ir uzņēmuma stratēģiskie projekti arī šim gadam.

Lattelecom Padomes priekšsēdētājs Gatis Kokins uzsver, ka Lattelecom īpašnieki ir pauduši pozitīvu novērtējumu Koncerna sasniegtajiem rezultātiem 2009.gada sarežģītajā ekonomiskajā situācijā. "Esam gandarīti un apmierināti ar uzņēmuma paveikto. Lattelecom valde, šķiet, ir izvēlējusies vienīgo pareizo stratēģiju – nepārtrauktu jaunu un inovatīvu produktu piedāvājumu mājsaimniecībām, kapitalizējot ievērojamās investīcijas infrastruktūrā, kuras uzņēmums jau ir veicis un vēl veiks 2010.gadā. Priecē, ka arī akcionāri atbalsta šādus kapitālieguldījumus, jo Lattelecom šogad ir teju vienīgais uzņēmums, kas silda Latvijas ekonomiku,” norāda G.Kokins.

Lattelecom ir vadošais elektronisko sakaru pakalpojumu sniedzējs Latvijā. Uzņēmums piedāvā integrētus elektronisko sakaru un IT pakalpojumus, sniedz telekomunikāciju, tīklu projektēšanas un izbūves pakalpojumus. Lattelecom nodrošina arī datu pārraides un IT infrastruktūras risinājumus, interneta un kontaktu centra pakalpojumus, kā arī biznesa procesu ārpakalpojumus. Lattelecom grupā ir pieci uzņēmumi - SIA Lattelecom, Lattelecom BPO, Citrus Solutions, Lattelecom Technology un tam piederošais meitasuzņēmums Baltijas Datoru Akadēmija. Lattelecom kopuzņēmums izveidots 1994.gadā. 51% daļu kapitāla pieder Latvijas Republikai, 49% - konsorcijam TILTS Communications, kas savukārt pieder Sonera Corporations meitasuzņēmumam Sonera Holdings B.V. 99,4 % Sonera Corporations daļu pieder uzņēmumam Telia Sonera AB.