Cerības izglābt Saldus pīrādziņu fabriku

Uzņēmums Latvijas valsts ceļi redz risinājumu iestrēgušā Saldus pīrādziņu fabrikas projekta iekustināšanai. Arī vietējiem deputātiem pēc prezidentam adresētā palīgā sauciena parādīšanās uz pusbūvētā objekta sienas radusies lielāka interese palīdzēt.

Novada domes pārstāvji vakar tikās ar uzņēmēju Vitāliju Bobkovu, un sarunas mērķis nebija uzsaukuma aizkrāsošana.

Neatkarīgā jau vēstīja, ka divu uzņēmēju domstarpību un vietējās būvvaldes pieļautas kļūdas dēļ ir apturēta konditorejas fabrikas celtniecība. Pirms izsniegt būvatļauju objekta piebraucamajam ceļam, bija jāsaņem blakus esošā gruntsgabala īpašnieka Argoda Lūsiņa piekrišana. Tas netika izdarīts, un pēc pretenziju saņemšanas būvatļauju anulēja. Būvniecība pārtraukta.

Uzņēmuma Latvijas valsts ceļi (LVC) Satiksmes organizācijas pārvaldes direktors Māris Zaļaiskalns uzsver, ka par notikušo pilna atbildība jāuzņemas būvvaldei. LVC izsniegtajā projekta uzdevumā bija minēts, ka projekts jāsaskaņo ar kaimiņu. "Mēs piekritām, taču ar nosacījumu." Tas netika izpildīts. Pašvaldība savukārt uzskata, ka galvenā atslēgas institūcija ceļu plānošanas jautājumos ir tieši LVC un vietējā būvatļauja ir tikai formalitāte.

Tomēr ceļinieki ir pārliecināti, ka arī pašlaik – pēc vairāku gadu neauglīgas stīvēšanās – fabrikas ieceri ir iespējams paglābt. "To var atrisināt pa valsts ceļa zemi," skaidro M. Zaļaiskalns. Mainīt ceļa konfigurāciju, aizmirstot par jau ieguldīto naudu, ir gatavs arī Vitālijs Bobkovs.

Vakar, tiekoties ar Saldus novada deputātiem, uzņēmējs saņēma principiālu atbalstu savas ieceres turpināšanai. Dome sūtīs vēstuli Latvijas valsts ceļiem ar lūgumu rast citu risinājumu. "Lai iedod man neatkarīgu pieslēgumu," saka V. Bobkovs, piebilstot, ka pēc Neatkarīgās publikācijas šķiet – ledus sakustējies.

Līdztekus vadībai arī Saldus domes deputāti noskaņoti atbalstoši. Domnieks Aivars Kaņeps apstiprina, ka stāsts par konditorejas fabrikas nedienām ir domnieku dienaskārtībā. Runa taču ir par 90 jaunām darba vietām.

Svarīgākais