Dombrovskis: Valsts bankrots ir novērsts

Valsts bankrots ir novērsts un ir nodrošināta valsts maksātspēja, šodien ārkārtas valdības sēdē uzsvēra premjers Valdis Dombrovskis (JL).

Sākot ziņojumu par strukturālajām reformām valsts pārvaldē, premjers savā stāstījumā atgriezās 12.martā jeb brīdī, kad tika apstiprināta viņa vadītā valdība. Tajā brīdī svarīgākais uzdevums bija novērt valsts bankrotu, akcentēja premjers.

Kā uzsvēra Dombrovskis, patlaban valsts kases kontos ir vairāk nekā 1,5 miljardi latu un valsts likviditāte ir nodrošināta.

Pēc Dombrovska domām, ar šo rādītāju arī būtu skaidrojami patlaban notiekošie politiskie procesi un runas par valdības nestabilitāti. Kā uzsvēra Ministru prezidents, patlaban ir tikai divi ceļi - vai nu turpināt darbu pie budžeta izdevumu samazināšanas, kas ir par pamatu tālākai starptautiskā aizdevuma saņemšanai, vai arī to visu pārtraukt, jo valsts likviditāte ļauj izdzīvot līdz nākamām Saeimas vēlēšanām un tad atgriezties tajā punktā, kur Latvija bija šā gada 12.martā.

Kā ziņots, šodien notiek valdības ārkārtas sēde, kurā premjers sniedz ziņojumu par valsts pārvaldes strukturālās reformas gaitu.