Ragaciemā uzdarbojies lodveida zibens

© ntz.lv

15. maija vakarā, Ragaciema "Sulās" dzīvojošie vīri pērās pirtī. Pēkšņi atskanēja sprādzienam līdzīgs troksnis. Izrādās, ka „Sulu" mājās posta darbus pastrādājis lodveida zibens, ziņo Neatkarīgās Tukuma ziņas.

Iedzīvotāji stāstījuši, ka redzējuši, kā lodveida zibens, līdzīgs apaļai saules bumbai, pirms pulksten. 20.00 skrien pār Jūrmalas - Talsu šoseju. Tad tas ieskrējis pie mājas augošajā liepā, nobrāzis tai mizu. Tālāk devies mājā iekšā pa logu, uz pusēm pārplēsis televizoru, sagrāvis televizora skapīti, uz kura tālrādis bijis uzlikts. Ar neredzamu spēku istabā uz galda uzliktais pelnu trauks uzlidojis uz skapja. Lielajai istabai, kura atradies televizors, un, kur visi parasti mēdz uzturēties, izbirušas trijiem logiem rūtis, apskādēti arī logu rāmji. Istaba vienā mirkli piepildījusies stikliem un deguma smaku. Lodveida zibens pa vienu logu ienācis, posta darbus padarījis un pa istabas pretējo logu aizgājis. Vīri no pirts skrējuši ar ūdens spaiņiem un dzēsuši kontaktu vietas, rozetes, jo šajās vietās zem tapetēm sākusies degšana.

Visi pamatīgi pārbijušies, nobēdājušies par sapostīto māju, tomēr laimīgi, ka tobrīd nav skatījušies televizoru un vīri uzreiz spējuši operatīvi nodzēst degšanu. Tovakar lietus lijis, gaiss pabiezs bijis, bet tobrīd pērkons neesot ducinājis, Nu saimnieki ir izmisuši, jo jāgādā mājai jauni logi un arī elektroinstalācija. Vēl vairākās citās mājās Ragciemā sabojātas elektroierīces.

Latvijā

Vēl viena vasara – vēl viena apgleznota siena! Ar iespaidīgu Francijas ielu mākslinieka Aéro darbu Krišjāņa Valdemāra ielā 56, Liepājā, šajā nedēļas nogalē tiks papildināts sienu gleznojumu maršruts, ko, kā ierasts, pateicībā par vēl vienu brīnišķīgu vasaru Liepājas pludmalē, dāvina pludmales kafejnīca "Red Sun Buffet", informē "Red Sun Buffet Beach Bar" līdzīpašnieks Mareks Alberts.