Notiks Latvijas augstāko amatpersonu un Ārvalstu investoru padomes Latvijā tikšanās

27. un 28. maijā notiks ikgadējā Latvijas augstāko amatpersonu un Ārvalstu investoru padomes Latvijā (ĀIPL) augsta līmeņa tikšanās, kuras ietvaros ārvalstu investori tiksies ar Valsts prezidentu Valdi Zatleru, Ministru prezidentu Valdi Dombrovski un Latvijas Bankas prezidentu Ilmāru Rimšēviču, lai pārrunātu Latvijas ekonomikas aktualitātes – valsts makroekonomisko situāciju, nodokļu politiku, investīciju piesaistes iespējas, teritoriālās plānošanas un būvniecības procesa uzlabošanu, augstākās izglītības konkurētspējas veicināšanas iespējas, kā arī ārvalstu pieredzi uzņēmējdarbības uzsākšanas veicināšanā.

27. maijā ĀIPL tiksies ar Valsts prezidentu Valdi Zatleru, lai pārrunātu makroekonomikas un investīciju vides aktualitātes, kā arī, lai iepazīstinātu ar Deklarāciju par labu korporatīvo pilsonību un tās pamatnostādnēm.

Tāpat ĀIPL tiksies ar Latvijas Bankas prezidentu Ilmāru Rimšēviču, kurš raksturos Latvijas makroekonomisko situāciju un paudīs redzējumu par šī brīža un nākotnes attīstības tendencēm. 27. maija pēcpusdienā ĀIPL pārstāvjiem ir paredzētas tikšanās vairākās nozaru ministrijās. Ar Finanšu ministriju tiks pārrunāti nodokļu politikas jautājumi. Ekonomikas ministrijas pārstāvji ar investoriem iztirzās teritoriālās plānošanas un būvniecības procesu saistītus jautājumus, tāpat ministrijā tiks apspriestas uz eksportu vērstu investīciju piesaistes veicināšanas iespējas. Izglītības ministrijā tiks pārrunāta Latvijas augstākās izglītības sistēma un jautājumi par arodizglītību un tās konkurētspējas sekmēšanu.

28. maijā notiks padomes augsta līmeņa tikšanās ar Ministru kabinetu, kuru vadīs Ministru prezidents Valdis Dombrovskis un Ārvalstu investoru padomes Latvijā augsta līmeņa tikšanās goda līdzpriekšsēdētājs, GE Money Bank mātes uzņēmuma General Electric Ziemeļvalstu un Baltijas reģiona prezidents Hans Enoksons. Tikšanās laikā ieskatu Latvijas pašreizējā ekonomiskajā situācijā sniegs Ekonomikas ministrs Artis Kampars un Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras direktors Andris Ozols, savukārt ĀIPL pārstāvji iepazīstinās ar savu redzējumu par aktualitātēm un iespējamiem uzlabojumiem valsts ekonomikā. Diskusijas ietvaros prezentāciju sniegs ĀIPL augsta līmeņa tikšanās īpašais viesis - Nokia viceprezidents, bijušais Somijas premjerministrs Esko Tapani Aho.

Latvijas valdības un ĀIPL augsta līmeņa tikšanās notiek kopš 1999. gada. Valdības un ārvalstu investoru dialoga mērķis ir uzlabot uzņēmējdarbības vidi un sekmēt ārvalstu investīcijas Latvijā. Latvijas valdības un ĀIPL ikgadējās sanāksmēs piedalās ministri, augstākās amatpersonas un Ārvalstu investoru padomes Latvijā biedru uzņēmumu augstākie vadītāji, kuri pārrauga ārvalstu investīcijas Latvijā.

Latvijā

Joprojām jauna, vienmēr stilīga un tālredzīga – tā var raksturot Jūrmalas Valsts ģimnāzijas direktori Ievu Tarandu, kura Skolotāju dienā organizē zibakciju, lai atgādinātu sabiedrībai, ka ikviens skolotājs “ir jāatbalsta, jo viņš ir cilvēks, kas uzticīgi pilda savas valsts prāta un dvēseles uzlikto darbu”. Kādi šodien ir skolēni? Kā viņiem par daudz, bet kā pietrūkst? Par to un daudz ko citu – saruna ar Ievu Tarandu. Lai gaiša gandarījuma pilna Skolotāju diena!

Svarīgākais