Latvijas iedzīvotāji izvēlas ēst arvien veselīgāk, vairāk pievēršot uzmanību pārtikas produktu sastāvam un atturoties no produktiem ar daudz E vielām, atzina ogu un augļu pārstrādes uzņēmuma "Puratos Latvia" vadītājs Aigars Balodis.
"Cilvēki vēlas lietot uzturā produkciju ar mazāk E vielām, lai gan ne visi vienmēr saprotot, ko tas nozīmē. Tāpat cilvēki vairāk pievērš uzmanību tam, kas ir rakstīts uz pārtikas produktu iepakojuma. Līdz ar to no savas puses varu tikai apstiprināt, ka cilvēki ir gatavi ēst veselīgāk," teica Balodis, piebilstot, ka iepriekš minētās tendences var attiecināt gan uz patērētājiem Latvijā, gan Eiropā kopumā.
Scanpix
Vienlaikus viņš piebilda, ka ir arī vērojamas ne tik veselīgas tendences, cilvēkiem izvēlēties uzkodas līdzņemšanai, kas ne vienmēr ir pilnvērtīgas. Arī ātrās ēdināšanas restorānu skaits nesamazinās.