Šķēdē vīrietis no noslīkšanas izglābj sievieti un bērnu

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) Kurzemes reģiona brigādes Saldus daļas sakaru punktā 13.maijā saņemta informācija par to, ka Saldus novada Šķēdē ceļu satiksmes negadījuma rezultātā vieglā automašīna ir nobraukusi no ceļa, iebraukusi upē un apgāzusies uz jumta.

Pirms VUGD ierašanās negadījumu bija pamanījuši tuvumā esošie vietējie iedzīvotāji – Modris Staņislavskis ar savu māti, nra.lv informēja VUGD preses sekretārs Ansis Aniņš.

Modris nekavējoties metās upē. Automašīnā jau bija ieplūdis ūdens, atverot durvis Modris no automašīnas izvilka 1981.gadā dzimušu sievieti, kura bija bezsamaņā. Pakratot un sapurinot, sieviete nāca pie samaņas un sāka kliegt, ka mašīnā vēl esot bērns. Modris metās upē vēlreiz, atvērt durvis no autovadītāja puses nebija iespējams, tādēļ viņš mēģināja to izdarīt no automašīnas otras puses, kas arī izdevās. No automašīnas aizmugures Modris izvilka deviņus gadus vecu zēnu. Abi negadījumā cietušie tika nodoti neatliekamajai medicīniskajai palīdzībai.

VUGD Saldus daļas komandieris Aleksis Samauskis aģentūrai LETA ļoti atzinīgi vērtēja glābēja - vīra cienījamos gados - drošsirdīgo rīcību. Ja nebūtu šī kunga negadījumam varēja būt ļoti traģiskas sekas. Lai gan glābēji no VUGD tika izsaukti, tomēr no Saldus līdz negadījuma vietai ir 25 kilometri, un 12-15 minūtes, kuru laikā glābēji nokļuva līdz negadījuma vietai, sievietei un bērnam varēja būt liktenīgas, uzsvēra Samauskis.

VUGD Saldus daļa jau iesniegusi rakstisku iesniegumu VUGD augstākajai vadībai ar lūgumu izvērtēt iespējas pateikties glābējam par drošsirdīgo rīcību.

Svarīgākais