Leikēmijas pacienti uzdāvina valdībai gleznu

© Skatiens.lv

Leikēmijas un limfomas pacientu atbalsta biedrības rīkotajā piketā pie valdības ēkas šodien pulcējās ap divdesmit biedrības pacientu, kuri valdības pārstāvjiem uzdāvināja Kristiana Brektes gleznu Leikēmija: neārstēta.

Apmeklēt ārkārtas sēdi biedrības pārstāvjiem gan netika ļauts.

Kā novēroja nra.lv, glezna nogādāta Ministru kabineta sēžu zālē, kur pašlaik notiek valdības ārkārtas sēde. Leikēmijas un limfomas pacientus, kuri turēja rokās pāris plakātus, uzrunāja veselības ministre Baiba Rozentāle (TP), kura bija ceļā uz valdības māju. Pacienti īsumā izklāstīja galvenās problēmas, kuras saistītas ar leikēmijas un limfonas ārstēšanu, - kvotas atsevišķiem medikamentiem un citu medikamentu neiekļaušana kompensējamo medikamentu sarasktā, ārstēšanās pieejamība hematoloģijas pacientiem un citas. Ministre uzklausīja pacientus un centās pārliecināt, ka viņa pārzina šo situāciju, taču aicināja arī vērsties pie valdības kopumā.

Pacientus uzrunāja Valsts prezidents Valdis Zatlers, kas arī bija ceļā uz ārkārtas sēdi. Leikēmijas pacientu biedrības pārstāve Lāsma Trofimova nra.lv atzina, ka pacienti vēlējušies apmeklēt arī ārkārtas sēdi, taču viņiem atteikts, jo "nebūšot tik daudz vietas", tāpēc gleznu, kas trāpīgi raksturo slimību, vajadzēja vien nodot kādam ierēdnim, kas to ienesa ēkā. Tomēr daudzi sēdes dalībnieki ieradās, rokās turot atklātnes, uz kurām ir šīs gleznas reprodukcija.

Svarīgākais