Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Latvijā

Augļkopības institūta dārzā Dobelē notiks koncerts "Ceriņziedu melodijas"

Svētdien, 30.maijā, plkst.16 Latvijas Augļkopības institūta dārzā Dobelē, kur izveidota Baltijas valstīs lielākā un viena no plašākajām ceriņu šķirņu kolekcijām Eiropā, izskanēs populārās mūzikas koncerts "Ceriņziedu melodijas", informēja Zemgales plānošanas reģiona (ZRP) speciālists Juris Kālis.

Savulaik izcilā selekcionāra Pētera Upīša darba turpinātāji un viņa piemiņas glabātāji, Augļkopības institūta zinātnieki un darbinieki pirmo koncertu ceriņu ziedēšanas laikā sarīkoja 2002.gada pavasarī, kad daudzos dārza apmeklētājus iepriecināja Latvijas Nacionālās operas pieci tenori, vecmeistaru Kārli Zariņu ieskaitot.

Turpmākajos gados, nemitīgi palielinoties apmeklētāju skaitam, Dobeles ceriņos ir muzicējuši tādi izpildītājmākslinieki kā Sonora Vaice, Rudīte Ruško, Jānis Kurševs, Sergejs Jēgers, Viesturs Jansons, Nauris Indzers, flautiste Dita Krenberga, Latvijas Nacionālā simfoniskā orķestra mūziķu grupa Raimonda Ozola vadībā, zvanu koris no Liepājas, lieliskā kvarteta "n[ex]t" saksofonistes, vīru koris "Dziedonis" un jauktais koris "Sidrabe", kā arī solisti no Lietuvas Nacionālās operas un vēl daudzi citi pazīstami mākslinieki.

Pērnajā pavasarī koncerta norisi ar savu klātbūtni pagodināja arī Valsts Prezidents Valdis Zatlers ar kundzi Lilitu un eksprezidente Vaira Vīķe Freiberga ar ģimeni.

Institūta ļaudis prognozē, ka dažādo nokrāsu ceriņi ar ziedēšanu daudz nekavēsies un sagādās ne vienu vien patīkamu pārsteigumu gan ekskursantu tūkstošiem, gan koncerta klausītājiem.

Šoreiz koncertā piedalīsies Jelgavas Tirkīzzilais koris Žorža Siksnas vadībā un izpildīs TV šovā "Koru kari - 2" dziedātās dziesmas, bet koncerta otrajā daļā izskanēs populāras melodijas no Latvijas Nacionālā teātra repertuārā iekļautajām aktrises Dita Lūriņas muzikālajām programmām.

Kora un aktieru dziedājuma muzikālo pavadījumu nodrošinās Jelgavas bigbends Raita Ašmaņa vadībā.