Palielinās dārzā un āra darbos gūto traumu skaits

Sākusies aktīvā dārza darbu sezona un arvien vairāk cilvēku gūst traumas, veicot dažādus āra darbus.

Kā norādīja Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta pārstāve, sākoties vasaras sezonai, cilvēki gūst traumas, strādājot ar dažādām ierīcēm. Sākusies kartupeļu stādīšanas sezona un aizvadītajās brīvdienās Aizkraukles pusē kāds vīrietis traumējis divus roku pirkstus kartupeļu stādāmajā mašīnā.

"Palielinājies arī to traumu skaits, ko cilvēki gūst, darbojoties ar zāģiem. Negadījumi ar šādām ierīcēm ir sevišķi bīstami, jo nelaimes gadījumos cilvēki sazāģē rokas un kājas," sacīja Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta komunikācijas speciāliste Laura Bundule.

Mediķi aicina būt piesardzīgiem, lietojot dažādas ierīces un strādājot dārzā vai mežā.

Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta pārstāve informēja, ka kopumā aizvadītajās brīvdienās, kā ierasts, mediķi visā Latvijā tikuši saukti uz ceļu satiksmes negadījumiem, kur, sākoties vasaras sezonai, ir vairāk cietušo velosipēdistu, motociklistu un motorolleru braucēju. Situācija iezīmējot vasaras sezonai raksturīgās tendences un esot līdzīga kā citus gadus.

Bundule arī atzina, ka, tā kā laika apstākļi bija salīdzinoši vēsi, nav fiksēti nelaimes gadījumi uz Latvijas upēm un ezeriem, kā arī jūrā.

Svarīgākais